Sponsorlu Bağlantılar
Seftali ve Incir receli tariflerine gelince:
Incir receli
1 kilo taze sari incir
1 kilo seker
Yarim litre su
2,3 tane limon tuzuYapilsi:incir yikanir saplari ayiklanip irice dogranir sekerle su ocaga alinir kaynamaya burakilir koyulasmaya baslayinca incir eklenir alti kisilip kivam alincaya dek kisik ateste kaynatilir indirmeden limon tuzu eklenir bir tasim kaynatilip sicakken kavanoza konur kapagi kapatilip bir bezin üzerine ters cevrilir soguyunca günes görmeyen serin bir yerde muhafaza edilir.
Seftali Receli
1 kilo yumusamamis seftali
1 kilo toz seker
Yarim litre su
2,3 tane limon tuzu
Yapilsi:Seftali yikanir kabugu soyulup dilimlenir sekerle su ocaga alinir kaynamaya burakilir koyulasmaya baslayinca seftali dilimleri eklenir alti kisilip kivam alincaya dek kisik ateste kaynatilir indirmeden limon tuzu eklenir bir tasim kaynatilip sicakken kavanoza konur kapagi kapatilip bir bezin üzerine ters cevrilir soguyunca günes görmeyen serin bir yerde muhafaza edilir.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments