Tam Kıvamında Un Helvası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Ekim 2019 Perşembe

Tam Kıvamında Un Helvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tam Kıvamında Un Helvası
3 tepeleme yemek kaşığı kaymak
4 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3,5 su bardağı un (200 ml)
Şerbeti için ;
1 ,5 su bardağı şeker
1  su bardağı su
1-2 damla lımon suyu
Üzeri için ;
Antep fıstığı
Tam Kıvamında Parmak Yedirten Kaymaklı Un Helvası Tarifi Yapılışı
Şerbeti için su ve şekeri 10 dakika kaynatıyoruz.






Birkaç damla limon suyunu da ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Bir tencerenin içine tereyağı ve kaymağı alarak eritiyoruz.
Ununu da yavaş yavaş ilave ederek kısık ateşte karıştırmaya başlıyoruz.
Sürekli düz tahta bir kaşıkla ezerek karıştırıp helvamızı kavuruyoruz.
Önce harcımız tane tane olacaktır, kavruldukça özdeşleşip renginin dönme aşamasına doğru hamur birbirini tutmaya başlayacaktır.
Şekilde de görüldüğü gibi hamurun rengi dönüp toparlandığı zaman helvamız kıvama gelmiştir.
Ancak helvamızın renginin çok koyu olmamasına dikkat edelim.
Koyu olursa görselliği güzel olmayacağı gibi mideyi de rahatsız edebilir.
Rengi hafif dönüp özdeşleşen helvamızın altını kapatıp ara ara kaşıkla ezerek soğumaya bırakıyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments