ÇŐREK OTLU MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Kasım 2019 Pazar

ÇŐREK OTLU MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ÇŐREK OTLU MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
125Gr Tereyağ veya Margarin (Oda sıcaklığında)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta (akı içine sarısı üzerine)
2 Yemek kaşığı Pudra Şekeri
1 Çay kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı Mahlep
1 Paket Kabartma tozu
2 Yemek kaşığı Çörek otu
Aldigi kadar un
YAPILISI





Hamuru icin gerekli butun malzemeleri karistirip ele yapismayan ama yumusak bir hamur yoguruyoruz.Hamurun uzerini strec filmle kapatip 20 dakika kadar dinlendiriyoruz.Hamur dinlendikten sonra gorseldeki gibi sekil isterseniz , ceviz buyuklugunde parca alip rulo sekline getiriyoruz.Yaptigimiz ruloyu bir cop sise ya da pipete dolayip,dikkatlice cekiyoruz.Isterseniz baska sekillerde de yapabilirsiniz.Uzerlerine yumurta sarisi suruyoruz.Yaptigimiz hamurlari firin tepsisine dizip,onceden isitilmis 180 derece firinda pisiriyoruz. sunum_agaci'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments