Düdüklü Tencere Kullananlar DİKKAT ! Bu Haberden Sonra Bir Daha Kullanmayacaksınız - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Kasım 2019 Cumartesi

Düdüklü Tencere Kullananlar DİKKAT ! Bu Haberden Sonra Bir Daha Kullanmayacaksınız

Sponsorlu Bağlantılar
Düdüklü Tencere Kullananlar DİKKAT ! Bu Haberden Sonra Bir Daha Kullanmayacaksınız
Pratikliği sayesinde düdüklü tencere kadınların kurtarıcısıdır. Herkesin evinde olan düdüklü tencerenin zararlarını bilseydiniz bir daha kullanmazdınız.
Düdüklü tencere pratikliği ve kolayca yemek yapmasının yanında pişirdiğiniz yemeğin tüm vitamin kaynağını öldürüyor.
İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar, mutfakların vazgeçilmezi olan düdüklü tencerelerle ilgili bir açıklama yaptı. Dizdar, bu tencerelerde yemek pişirmenin yemeğin besin değerini düşürdüğünü söyledi.
Düdüklü tencerelerin yüksek sıcaklıkta olmasından dolayı özellikle sebzelerin besin değerini etkilediğini belirten  Dr. Dizdar, "Düdüklü tencere gıdanın içindeki hassas bileşenlerin ortadan kalkmasına neden oluyor, vitaminlerini öldürüyor ve besin değerini düşürüyor" dedi.

Sponsorlu Bağlantılar




Sebze tencerede pişirilmeli
Düdüklü tencerenin kemik suyu elde edilmesi gibi çok uzun süre gerektiren işlemlerde faydalı olabileceğini dile getiren Dr. Dizdar, "Düdüklü tencere bazı açılardan avantaj getirebilir, ama sebze unsurunu da içeren yemeklerde genellikle içeriği etkiler. Bunun bir nedeni basınç altında sıcaklığın çok yükselmesi, ama yüksek basıncın da özellikle aromada değişiklik yapmasıdır. Bu nedenle düdüklü tencere kemik suyu elde edilmesi gibi çok uzun süre gerektiren işlemlerde işi kolaylaştırır. Yani yemeğin bir bileşeninin elde edilmesini sağlar. Elde edilen kemik suyu dondurularak saklanabilir, ihtiyaç oldukça yemeklerin içine karıştırılır. Ama ana yemek daha sonra yine normal tencerede ağır ateşte pişirilmelidir. Yemeğin sebze bileşenleri düdüklü tencereye konduğunda genellikle erirler, yani doku özelliklerini yitirirler" ifadelerini kullandı.
Kısık ateşte uzun sürede pişmeli
Eskilerin bir lafından yola çıkarak örnek veren Dr. Dizdar, "Eskilerin bir lafı vardır, 'Hatır uğruna çiğ tavuk yenir' diye şimdi çiğ tavuk lastik gibi olduğu için yenmesi mümkün olmaz o yüzden bu laf söylenir. Düdüklü tencere bu lastik gibi kıvamı yani kolajen gibi moleküllerin suya geçmesini kolaylaştırıyor. Bu basınç altındaki yöntem başka alanlarda da nitekim kullanılıyor. Bunlar düdüklü tencereden etkilenmiyor ama diğer hassas moleküler içeren, B vitamini taşıyan yemekler düdüklü tencereden etkileniyor." dedi.
Yemekleri sağlıklı pişirmek istiyorsak onları tencerede ve kısık ateşte pişirmemiz gerektiğini belirten Dizdar, fırında da yemeğin pişirilebileceğini ancak mikrodalgada pişirilmemesi gerektiğini söyledi.
Kaynak:https://gonuldostlar.net


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments