Sponsorlu Bağlantılar
ELMALI KAFES KURABİYE
MALZEMELER
125 gr margarin veya tereyağ
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ELMALI iç için;
2 adet büyük boy elma
Yarım çay bardağı toz şeker( damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)
1 çay kaşığı dolusu tarçın
Yarım çay bardağı ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Öncelikle elmalı harcimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Elmalari soyup rendeliyoruz.Bir tavaya yarım çay bardağı şeker ile birlikte alıp ,elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Elmalar suyunu çektikten sonra tarcini ve cevizi de ilave edip karıştırıyoruz.Altini kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Hamuru için un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurun üzerini strec filmle kapatıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıyoruz.Her bir bezeyi merdane yardımıyla açarak elmali harcı üzerine koyuyoruz.Diger bezeyi de açıp eğer varsa kafes kesici aparatıyla kesip diğer bezenin üzerine kapatıyoruz.Bir bardak yardımıyla kesiyoruz.Ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz.Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.Firindan çıkan ve soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpiyoruz.
Not;
Eğer kafes kesici aparatınız yoksa aynı hamurla istediğiniz gibi kurabiyeler de yapabilirsiniz.Isterseniz şeritler kesip üzerine kapatabilirsiniz.İsterseniz hiç bir şey yapmayıp daha pratik olsun derseniz Hamuru elinizle açıp ortasına harçtan koyup yuvarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
MALZEMELER
125 gr margarin veya tereyağ
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 adet büyük boy elma
Yarım çay bardağı toz şeker( damak zevkinize göre arttırabilirsiniz)
1 çay kaşığı dolusu tarçın
Yarım çay bardağı ceviz ya da fındık
YAPILIŞI
Öncelikle elmalı harcimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Elmalari soyup rendeliyoruz.Bir tavaya yarım çay bardağı şeker ile birlikte alıp ,elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Elmalar suyunu çektikten sonra tarcini ve cevizi de ilave edip karıştırıyoruz.Altini kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Hamuru için un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Unu da kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurun üzerini strec filmle kapatıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayırıyoruz.Her bir bezeyi merdane yardımıyla açarak elmali harcı üzerine koyuyoruz.Diger bezeyi de açıp eğer varsa kafes kesici aparatıyla kesip diğer bezenin üzerine kapatıyoruz.Bir bardak yardımıyla kesiyoruz.Ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyuyoruz.Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.Firindan çıkan ve soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpiyoruz.
Not;
Eğer kafes kesici aparatınız yoksa aynı hamurla istediğiniz gibi kurabiyeler de yapabilirsiniz.Isterseniz şeritler kesip üzerine kapatabilirsiniz.İsterseniz hiç bir şey yapmayıp daha pratik olsun derseniz Hamuru elinizle açıp ortasına harçtan koyup yuvarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments