MALZEMELER
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı irmik1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(kontrollü eklenecek)
Islatmak için;
1 su bardağı süt
Bulamak için;
Sarı ya da mavi haşhaş
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Üç dört damla limon suyu
Üzeri için;
100 gr krema
100 gr sütlü çikolata
Badem
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.Su,şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kivam alınca yaklaşık 5 dakika kadar sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Tatli sıcak şerbet soğuk olacak.Hamur için verilen bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarliyoruz.Önce süte batırıp,sonra haşhaşa buluyoruz.Firin tepsisine alıp ortalarına serçe parmagimizla hafif bastırıp çukur olusturuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Firindan çıkar çıkmaz hemen soğuk serbeti döküyoruz.Şerbeti daha iyi çekmesini sağlamak için üzerini başka bir tepsiyle kapatıyoruz.Bu sırada küçük bir tava da kremayı ve çikolatayı eritip ganaj yapıyoruz.Sogumasi için bekletiyoruz.Şerbetini çeken tatlilarin çukur yerlerine önce ganaj koyup sonra badem batırıyoruz.Tatlimizi 3 4 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Hatta bir gun durunca çok daha güzel oluyor.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments