Haşhaşlı Hintpare Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Kasım 2019 Cuma

Haşhaşlı Hintpare Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
HAŞHAŞLI HİNTPARE TATLISI
MALZEMELER
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(kontrollü eklenecek)
Islatmak için;
1 su bardağı süt






Bulamak için;
Sarı ya da mavi haşhaş
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Üç dört damla limon suyu




Üzeri için;
100 gr krema
100 gr sütlü çikolata
Badem
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.Su,şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kivam alınca yaklaşık 5 dakika kadar sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Tatli sıcak şerbet soğuk olacak.Hamur için verilen bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarliyoruz.Önce süte batırıp,sonra haşhaşa buluyoruz.Firin tepsisine alıp ortalarına serçe parmagimizla hafif bastırıp çukur olusturuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Firindan çıkar çıkmaz hemen soğuk serbeti döküyoruz.Şerbeti daha iyi çekmesini sağlamak için üzerini başka bir tepsiyle kapatıyoruz.Bu sırada küçük bir tava da kremayı ve çikolatayı eritip ganaj yapıyoruz.Sogumasi için bekletiyoruz.Şerbetini çeken tatlilarin çukur yerlerine önce ganaj koyup sonra badem batırıyoruz.Tatlimizi 3 4 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Hatta bir gun durunca çok daha güzel oluyor.
Afiyet olsun sunum_agaci'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments