Sponsorlu Bağlantılar
HAŞHAŞLI REVANİ🍃
🌹4 yumurta 🌹1 çay bardağı şeker 🌹1 çay bardağı yoğurt 🌹1 çay bardağı sıvıyağı
🌹1.5 su bardağı irmik
🌹1.5 su bardağı un
🌹1 paket vanilya 🌹1 yemek kaşığı mavi haşhaş
🌹1 paket kabartma tozu 🍃ŞERBETİ için🍃
🌹4 su bardağı su 🌹3 su bardağı şeker 🌹3-4 damla limon suyu 🍃 🍃
ŞERBETİ için şeker ve su harlı ateşte kaynatılır.Kaynamaya başladığında ise orta ateşte 20 dakika kaynatılır. 🌹İndirmeye yakın limon suyu sıkılır.Ilımaya bırakılır.🍃HAZIRLANIŞI🍃 🌹Yumurta ve şekeri 8-10 dakika köpürünceye kadar çırpılır.
🌹Sırasıyla kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeler sıvıyağı yoğurt vanilya haşhaş irmik elenmiş un vanilya eklenir ve çırpılır.
🌹Son olarak elenmiş kabartma tozunu ilave edip spatula ile söndürmeden karıştırılır.
🌹Yağlanmış unlanmış eni 26 boyu 39 cm olan diktörtgen borcama kek harcı boşaltılır.
🌹Önceden ısıtılmış 170 derecede 23-24 dakika arası KONTROLLÜ pişirilir ve ılımaya bırakılır.
🌹Hazırlanan ılık şerbet revaninin üzerine dökülür ve çekmesi beklenir.
🌹Arzuya göre dilimlenir süslenir 'e tesekkurler.
🌹4 yumurta 🌹1 çay bardağı şeker 🌹1 çay bardağı yoğurt 🌹1 çay bardağı sıvıyağı
🌹1.5 su bardağı irmik
🌹1.5 su bardağı un
🌹1 paket vanilya 🌹1 yemek kaşığı mavi haşhaş
🌹1 paket kabartma tozu 🍃ŞERBETİ için🍃
🌹4 su bardağı su 🌹3 su bardağı şeker 🌹3-4 damla limon suyu 🍃 🍃
ŞERBETİ için şeker ve su harlı ateşte kaynatılır.Kaynamaya başladığında ise orta ateşte 20 dakika kaynatılır. 🌹İndirmeye yakın limon suyu sıkılır.Ilımaya bırakılır.🍃HAZIRLANIŞI🍃 🌹Yumurta ve şekeri 8-10 dakika köpürünceye kadar çırpılır.
🌹Sırasıyla kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeler sıvıyağı yoğurt vanilya haşhaş irmik elenmiş un vanilya eklenir ve çırpılır.
🌹Son olarak elenmiş kabartma tozunu ilave edip spatula ile söndürmeden karıştırılır.
🌹Yağlanmış unlanmış eni 26 boyu 39 cm olan diktörtgen borcama kek harcı boşaltılır.
🌹Önceden ısıtılmış 170 derecede 23-24 dakika arası KONTROLLÜ pişirilir ve ılımaya bırakılır.
🌹Hazırlanan ılık şerbet revaninin üzerine dökülür ve çekmesi beklenir.
🌹Arzuya göre dilimlenir süslenir 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments