HINTPARE TATLISI
MALZEMELER
150 gr tereyagı ya da margarin
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kasigi pudra sekeri
Aldigi kadar un(yaklasik 2 su bardagi kadar)
Şerbeti için :
2,5 su bardagi seker
3 su bardagi su
2-3 damla limon suyu
YAPILISI
Ilk once serbeti icin seker ve suyu kucuk bir tencereye alin.Kaynamaya basladiginda bir kac damla limon suyuda sıkıp 10 dakika kadar kaynatin.Sogumasi icin kenara alin.(Tatli sicak serbet soguk olacak)Hamur icin gerekli butun malzemeri karistirip yumusak bir hamur yoğurun.
Hamuru uzunlamasina elinizle bastirarak cay bardaginin agiz kismiyla ay sekli verin ve firin tepsisine alın.Butun hamurlar bittikten sonra uzerlerine biraz hindistan cevizi serpip önceden isitilmis 190 derece firinda iyice kizarana kadar pisirin.Firindan cikan tatlilarin ilk sicaginin cikmasini bekleyin.Daha sonra serbetini dokerek uzerine baska bir firin tepsisi kapatip serbetini cekmesini sağlayin.
Afiyet olsun'na tesekkurler.
MALZEMELER
150 gr tereyagı ya da margarin
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Sponsorlu Bağlantılar
1 tatli kasigi kabartma tozu3 yemek kasigi pudra sekeri
Aldigi kadar un(yaklasik 2 su bardagi kadar)
Şerbeti için :
2,5 su bardagi seker
3 su bardagi su
2-3 damla limon suyu
YAPILISI
Ilk once serbeti icin seker ve suyu kucuk bir tencereye alin.Kaynamaya basladiginda bir kac damla limon suyuda sıkıp 10 dakika kadar kaynatin.Sogumasi icin kenara alin.(Tatli sicak serbet soguk olacak)Hamur icin gerekli butun malzemeri karistirip yumusak bir hamur yoğurun.
Hamuru uzunlamasina elinizle bastirarak cay bardaginin agiz kismiyla ay sekli verin ve firin tepsisine alın.Butun hamurlar bittikten sonra uzerlerine biraz hindistan cevizi serpip önceden isitilmis 190 derece firinda iyice kizarana kadar pisirin.Firindan cikan tatlilarin ilk sicaginin cikmasini bekleyin.Daha sonra serbetini dokerek uzerine baska bir firin tepsisi kapatip serbetini cekmesini sağlayin.
Afiyet olsun'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments