Irmikli Tatlı
Malzemeleri
1 paket odasıcaklğında tereyağı
1,5 cay bardağı pudra sekeri
2 tane yumurta
2 cay bardagi irmik
1 cay kasigi karbonat
aldigi kadar un
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
5-6 damla limon
Ûzeri icin
5-6 yemek kasigi irmik
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayarak başlayalım, şeker ve suyu kaynatın kaynamaya başlayınca 6 damla limon ekleyin ve 10- 12 dakika daha kaynatın , ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğmaya bırakın. Tatlınin hamurunu yapmak icin, tereyagini ve pudra sekerini homojen bir kivam alana kadar karistirin. Icerisine yumurtayi vanilyayi ilave edin .Biraz daha karistirin. Aldigi kadar unu irmigi ve karbonati ilave edin, Ele yapismayan yumusak bir hamur yoguurun. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklügünde büyüklüğünde parçalar kopartıp uzunlamasina yuvarlayın ve uclarini ortada birlestirin.Irmige bulayip yaglanmis tepsiye dizin. Findiklari da koyun, önceden isinmis 180 derecedeki firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
Şekerpareyi fırından sıcak olarak çıkartınca üstüne ılık olarak şerbeti dökün .Afiyet olsun … 'ne tesekkurler.
Malzemeleri
1 paket odasıcaklğında tereyağı
1,5 cay bardağı pudra sekeri
2 tane yumurta
2 cay bardagi irmik
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket vanilya1 cay kasigi karbonat
aldigi kadar un
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
5-6 damla limon
Ûzeri icin
5-6 yemek kasigi irmik
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayarak başlayalım, şeker ve suyu kaynatın kaynamaya başlayınca 6 damla limon ekleyin ve 10- 12 dakika daha kaynatın , ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğmaya bırakın. Tatlınin hamurunu yapmak icin, tereyagini ve pudra sekerini homojen bir kivam alana kadar karistirin. Icerisine yumurtayi vanilyayi ilave edin .Biraz daha karistirin. Aldigi kadar unu irmigi ve karbonati ilave edin, Ele yapismayan yumusak bir hamur yoguurun. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklügünde büyüklüğünde parçalar kopartıp uzunlamasina yuvarlayın ve uclarini ortada birlestirin.Irmige bulayip yaglanmis tepsiye dizin. Findiklari da koyun, önceden isinmis 180 derecedeki firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
Şekerpareyi fırından sıcak olarak çıkartınca üstüne ılık olarak şerbeti dökün .Afiyet olsun … 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments