Iyi bir Kek Yapmanin Sirlari:
1-Kek Kaliplarinizi asla bulasik makinasina atmayin bulasik makinasi üzerindeki yapismaz dokuyu tahriş eder Kekinizin kaliba yapismasini saglar.
2-Firin dereceniz önemlidir öncelikle firininizi iyi tanimaniz gerekli gercek isiyi veriyormu .
3-ideal Kek pisirme isisi 180° dir cok sicak olursa kekiniz kabarir kizarir firindan cikinca söner,cok az isida piserse cok fazla firinda kalir oturma tehlikesi veya asiri kuru olabilir.
4-Kabartmatozu eklendikten sonra cok fazla karistirmayin ve en cabuk sürede firina verin.
5-Kekinize Süt daha hafif bir doku verir Yogurt daha hacimli ve biraz nemli kivam saglar.
6-Siviyag ile yapilan Kekler ertesi gün cabuk kurur fakat tereyag ile yaparsaniz birkac gün nemli dokusunu muhafaza eder.
7-Yumurta ve Sekeri en basta köpük kivamina getirirken 2/3 yemek kaşığı sicak su eklerseniz sekerin
kolay erimesini ve kekinizin cok daha güzel bir dokuda olmasini saglar.
8-Kalibinizi Yagladiktan sonra mutlaka buzdolabina alin bunun sebebi yagin donmasi kek harcini
döktügünüzde yag tam bir koruma saglar.
9-Kalibinizi Margarin veya Tereyag ile yaglayin lütfen.
10-Tüm bunlara dikkat ettiniz kek yinemi Olmuyo ozaman Atin Firini Balkondan Aşagi efenimm 'ya tesekkurler.
1-Kek Kaliplarinizi asla bulasik makinasina atmayin bulasik makinasi üzerindeki yapismaz dokuyu tahriş eder Kekinizin kaliba yapismasini saglar.
2-Firin dereceniz önemlidir öncelikle firininizi iyi tanimaniz gerekli gercek isiyi veriyormu .
3-ideal Kek pisirme isisi 180° dir cok sicak olursa kekiniz kabarir kizarir firindan cikinca söner,cok az isida piserse cok fazla firinda kalir oturma tehlikesi veya asiri kuru olabilir.
4-Kabartmatozu eklendikten sonra cok fazla karistirmayin ve en cabuk sürede firina verin.
5-Kekinize Süt daha hafif bir doku verir Yogurt daha hacimli ve biraz nemli kivam saglar.
Sponsorlu Bağlantılar
6-Siviyag ile yapilan Kekler ertesi gün cabuk kurur fakat tereyag ile yaparsaniz birkac gün nemli dokusunu muhafaza eder.
7-Yumurta ve Sekeri en basta köpük kivamina getirirken 2/3 yemek kaşığı sicak su eklerseniz sekerin
kolay erimesini ve kekinizin cok daha güzel bir dokuda olmasini saglar.
8-Kalibinizi Yagladiktan sonra mutlaka buzdolabina alin bunun sebebi yagin donmasi kek harcini
döktügünüzde yag tam bir koruma saglar.
9-Kalibinizi Margarin veya Tereyag ile yaglayin lütfen.
10-Tüm bunlara dikkat ettiniz kek yinemi Olmuyo ozaman Atin Firini Balkondan Aşagi efenimm 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments