Sponsorlu Bağlantılar
KALBURABASTI 🎈 ✅Şerbeti İçin✅
🎈2.5 su bardağı şeker
🎈3 su bardağı su
🎈1 tatlı kaşığı limon suyu ✅Hamuru için
🎈3 dolu yemek kaşığı tereyağı 🎈1 çay bardağı sıvı yağ
🎈1 çay bardağı yoğurt
🎈1 çay bardağı irmik
🎈1 yemek kaşığı sirke 🎈1 tatlı kaş. limon kabuğu rend
🎈2 adet yumurta
🎈 un (yaklaşık 4.5 su bardağı) 🎈1 tatlı kaşığı kabartma tozu ✅iç malzeme
İri kırılmış ceviz içi
✅ Öncelikki olarak şerbeti yapalım. Su ve Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp 10 dakika sonra kapatın . ✅Hamuru için oda sıcaklığında yumuşamış teras sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sirke limon kabuğu karıştırma kabına alıp iyice karıştırın. İrmik, kabartma tozu ve unu da ekleyip yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Unu eleyerek ve azar azar ekleyin . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tırtıklı patates doğrama aparatı ile içine ceviz koyarak kapatın. Yaplı fırın tepsisine yerleştirin 170 derecede fırında kızarana kadar pişirin.
✅Fırından çıkınca üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. 4- 5saat dinlendirdikten sonra servisini yapın. Afiyetle 'e tesekkurler.,
🎈2.5 su bardağı şeker
🎈3 su bardağı su
🎈1 tatlı kaşığı limon suyu ✅Hamuru için
🎈3 dolu yemek kaşığı tereyağı 🎈1 çay bardağı sıvı yağ
🎈1 çay bardağı yoğurt
🎈1 çay bardağı irmik
🎈1 yemek kaşığı sirke 🎈1 tatlı kaş. limon kabuğu rend
🎈2 adet yumurta
🎈 un (yaklaşık 4.5 su bardağı) 🎈1 tatlı kaşığı kabartma tozu ✅iç malzeme
İri kırılmış ceviz içi
✅ Öncelikki olarak şerbeti yapalım. Su ve Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp 10 dakika sonra kapatın . ✅Hamuru için oda sıcaklığında yumuşamış teras sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sirke limon kabuğu karıştırma kabına alıp iyice karıştırın. İrmik, kabartma tozu ve unu da ekleyip yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Unu eleyerek ve azar azar ekleyin . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tırtıklı patates doğrama aparatı ile içine ceviz koyarak kapatın. Yaplı fırın tepsisine yerleştirin 170 derecede fırında kızarana kadar pişirin.
✅Fırından çıkınca üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. 4- 5saat dinlendirdikten sonra servisini yapın. Afiyetle 'e tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments