KÖFTELİ RULO SEBZE KEBABI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Kasım 2019 Cuma

KÖFTELİ RULO SEBZE KEBABI

Sponsorlu Bağlantılar
KÖFTELİ RULO SEBZE KEBABI
MALZEMELER
600 gr kıyma(orta yağlı)
5_6 adet patlican
4 adet kabak
1 adet patates
Sponsorlu Bağlantılar
2 adet domates
3_4 adet yeşil biber
6_7 adet arpacık soğan






Köftesi için;
600 gr kiyma(orta yağlı)
1 adet soğan(rendelenmiş)
4 diş sarımsak(rendelenmiş)
1 adet yumurta
Tuz,karabiber,kimyon,toz biber,
3 yemek kaşığı galeta unu




Sosu için;
1,5 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle köftemizi yapıp şekillendirip buzdolabında en az bir saat kadar dinlendiriyoruz.Kofte için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.Şekillendirip buzdolabına kaldırıyoruz.Patlicanlari alacalı soyup ince ve şerit şeklinde dilimleyip tuzlu suda acısının çıkması için bekletiyoruz.Bu esnada kabaklarida yine aynı şekilde uzun ve ince dilimliyoruz.Bir tencereye sıvı yağ koyup kabakları ve suyunu süzüp kuruladiginiz patlıcanları yumuşayana kadar arkalı önlü kızartıyoruz.Kizaran sebzeleri havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.

Sirasiyla patlıcanları ve kabakları teker teker köfteyle birlikte sarıp rulo şekli veriyoruz.Pisirecegimiz tepsiye ya da fırın kabına diziyoruz.Aralarina domates ve biber yerleştiriyoruz.Bir adet patateside ince ince dograyip yerlestiriyoruz.(İstediginiz şekilde yerlestirebilirsiniz.Gorselligi tamamen size kalmış.)Tam orta kısmına da arpacık soğanları yerleştiriyoruz.Bir kapta salça,tuz ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine döküyoruz. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.Yaklaşık yarim saat sonra üzerindeki folyoyu alıp fazla suyunu çekmesi ve üzerlerinin biraz kızarması için tekrar fırına veriyoruz.Fazla suyunu çekip biraz kizarinca firindan alabilirsiniz.Yemeğin yanında pirinç pilavı ve ayran harika oluyor tavsiye ederim.
Afiyet olsun sunum_agaci'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments