Kıymalı Parmak Kebabı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Kasım 2019 Cuma

Kıymalı Parmak Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KIYMALI PARMAK KEBABI
MALZEMELER
3 ya da 4 adet patates
4 adet patlican
2 adet kabak
3 adet yeşil biber
2 adet kirmizi(kapya)biber
Kıymalı harç için;
250gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber






Üzerinin sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞI




İlk önce patlicanları alacali soyup,parmak seklinde doğrayıp yaklasık 15 dakika tuzlu suda bekletelim.Bu sırada diğer sebzelerimizide soyup parmak seklinde doğrayalım.Derin bir tavaya biraz sıvı yağ koyup sebzelerimizi sırayla az bir sekilde kizartalim.(Fırında da pişeceği için çok kızartmayalım)Sebzeler kizardiktan sonra bir tepsiye karisik sekilde ve tepsinin ortasi bos kalacak sekilde dizelim.Kiymali harc icin bir tavaya kiymayi alip,dört yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurmaya baslayalim.Yemeklik dogradigimiz sogan ve sarimsaklarida ilave edelim.Yine yemeklik dogradigimiz biberleride ekleyip kavurmaya devam edelim.



Daha sonra bir tatli kasigi salcayi ekleyelim ve biraz daha kavuralim.Ardindan domatesleride rendeleyelim ve harcin icine ekleyip kavuralim.Suyunu çekince baharatlarida ekleyip bir kac tur daha kavurup altini kapatalim.Tepsinin bos kalan ortasina kiymali harcimizi dokelim.Uzerine bir yemek kasigi salcayi bir su bardagi sicak su da açalım.Tuzunu da atıp yemeğimizin uzerine dökelim.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında uzerleri biraz kizarana kadar pisirelim.
Afiyet olsunsunum_agaci'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments