KIYMALI PATLICAN KAPAMA
MALZEMELER
4 adet patlican
1 adet kuru soğan
2 diş sarimsak
1 adet sivri biber
200 gr kiyma
2 adet kucuk patates
Yarim yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
Sivi yag
Tuz,karabiber,pul biber
YAPILISI
Ilk once patlicanlari alacali soyup,boylamasina olacak sekilde dilimliyoruz.Tuzlu suya bastirip acisinin cikmasi icin bekletiyoruz.
Daha sonra patlicanlari kurulayip kizgin yagda arkali onlu kizartiyoruz.Ardindan halka seklinde dogradigimiz patatesleride kizartip bir tabaga aliyoruz.Ic harcini hazirlamak icin bir tavaya sogani alip biraz kavuruyoruz.
Kiymayi da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Ince dogradigimiz biberleride alip biraz kavurduktan sonra salcalari ekliyoruz.
En son olarak sarimsagi ve baharatlarida ekleyip biraz daha kavurduktan sonra altini kapatiyoruz.Firin kabina patlicanlari gorseldeki gibi diziyoruz.
Hemen uzerine patatesin bir kismini dizip kiymali harcin yarisini uzerine yayiyoruz.Ardindan kalan patatesleride dizip kalan harci ilave ediyoruz.
En uzerine halka seklinde dogradigimiz domatesleride dizip patlicanlari kapatiyoruz.Son olarak yarim yemek kasigi kadar domates salcasi ile biraz su ilave edip yemegin uzerine dokuyoruz.
Onceden isitilmis firinda 200 derecede pisiriyoruz.Servis ederken ters cevirip sunabilirsiniz.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
MALZEMELER
4 adet patlican
1 adet kuru soğan
2 diş sarimsak
1 adet sivri biber
Sponsorlu Bağlantılar
1 adet domates200 gr kiyma
2 adet kucuk patates
Yarim yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
Sivi yag
Tuz,karabiber,pul biber
YAPILISI
Ilk once patlicanlari alacali soyup,boylamasina olacak sekilde dilimliyoruz.Tuzlu suya bastirip acisinin cikmasi icin bekletiyoruz.
Daha sonra patlicanlari kurulayip kizgin yagda arkali onlu kizartiyoruz.Ardindan halka seklinde dogradigimiz patatesleride kizartip bir tabaga aliyoruz.Ic harcini hazirlamak icin bir tavaya sogani alip biraz kavuruyoruz.
Kiymayi da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Ince dogradigimiz biberleride alip biraz kavurduktan sonra salcalari ekliyoruz.
En son olarak sarimsagi ve baharatlarida ekleyip biraz daha kavurduktan sonra altini kapatiyoruz.Firin kabina patlicanlari gorseldeki gibi diziyoruz.
Hemen uzerine patatesin bir kismini dizip kiymali harcin yarisini uzerine yayiyoruz.Ardindan kalan patatesleride dizip kalan harci ilave ediyoruz.
En uzerine halka seklinde dogradigimiz domatesleride dizip patlicanlari kapatiyoruz.Son olarak yarim yemek kasigi kadar domates salcasi ile biraz su ilave edip yemegin uzerine dokuyoruz.
Onceden isitilmis firinda 200 derecede pisiriyoruz.Servis ederken ters cevirip sunabilirsiniz.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments