Lahmacun - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Kasım 2019 Pazar

Lahmacun

Sponsorlu Bağlantılar
LAHMACUN🥗
(Yaklaşık 14 adet için)
1.5 su bardağı ilik su
Yarım su bardagi ilik süt
1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
1 yemek kasigina yakın tuz
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kaşığı şeker
3-4 su bardağı un






İç harci
250 gr kıyma
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Maydonoz (yarim bağ kadar)
2 yemek kasigi salça (yarisi biber salçası)
2 adet domates (büyükse 1 tane)
Yarım çay bardagi siviyag(kıyma yagliysa daha az koyun)
Karabiber
Pulbiber
2-3 diş Sarimsak
Tuz
Hazirlanisi:
İlik süt ve suyu yoğrulacak kaba alin. Mayayi ve şekeri koyun ve 5 dk bekleyin. Unu azar azar kontrollü ekleyin. Tuzu da koyun. Ele çok az yapisan bir kivami olmalı.(Lütfen hamuru iyi yoğurun. Güzel bir hamur için bu şart👌) İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatın. Bir saate yakin mayalansin. O arada iç harcini hazirlayin. Kiyma hariç diğer malzemeleri robotta parcalayin (Robot yoksa çok küçük doğrayın. Domatesi rendeleyin) Sonra kiymayla karistirin. Uzerini kapatip dinlenmesi için dolaba koyun. Mayalanan hamuru alin. Hamuru acacaginiz yere az un serpin. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapin. Bezelerin üzerini örtün kabuklanmasın). Tabak büyüklüğünde acın Kiymali harci ince sürün. Fırında yada kapaklı bir teflon tavada pişirebilirsiniz🤗💐 fırında pişirecekseniz yağlı kağıda biraz un serpin taş fırında pişmiş gibi oluyo💃pastalimpus'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments