Portakal Kabuğu Reçeli - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Kasım 2019 Çarşamba

Portakal Kabuğu Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Portakal Kabugu Receli
Malzemeler:
6,7 adet kalin kabuklu portakal
4 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yarim limon yada findik kadar limon tuzu
Yapilisi:öncelikle portakallar iyice yikanir ve rendenin en ince yeriyle üst yüzeyi rendelenir (aci kismini aliyoruz yani) daha sonra dilimlenecek sekilde cizik atilir ve soyulur ic kismi yaninizda beklesen es ve cocuklara verilir bize sadece kabugu gereklidir





😊 kabuklar sikica rulo yapilir ve bir igne yardimi ile ipe dizilir hepsi bitince ipin iki ucu baglanir ve cözülmesi önlenir.ardindan bir legene konup bir gece arada suyu degistirilmek sarti ile bekletilir.ertesi gün iki sefer 5 er dakika kaynatilarak suyu süzülür.tencereye seker ,su, ipe dizili kabuklarimiz alinir ve kaynadiktan sonra alti kisilip biraz koyulasana dek kaynatilir (yaklasik 1 saat),koyulasmaya baslayinca kabuklar bir tabaga alinir ipi kesilerek cikartilir ve taneler tekrar tencereye alinir limonuda eklenip 15 dakika kadar daha kaynatilan ve yeterli koyuluga ulasan recelimiz ocaktan alinir soguyunca cam kavanozlara kaldirilir.lezizsofralar'a tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments