Saray Helvası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Kasım 2019 Salı

Saray Helvası

Sponsorlu Bağlantılar
SARAY HELVASI
Malzemeler:
3su bardak un,bardak ölçümüz 200ml.
170 grm tereyağı.
7 yemek kaşık pudra şekeri.
1çay bardak ince çekilmiş fındık içi
Sponsorlu Bağlantılar
Yanmaz yapışmaz geniş bir tavaya elenmiş unu döküyoruz,tavamız kuru olacak.
Kısık ateşte un kokusunu salana dek kenardan içe doğru pembeleşinceye dek kavrulur..
Yaklaşık 30-40 dakika yeterli olacak.






Bu esnada fındığı eklenir.
Ayrı bir tavaya tereyağı eritilir ,yakılmaz.
Yavaşça unun üzerine dökülür,pudra şekeri eklenir.
5dakika kadar iyice yağ ve pudra şekerini karıştırarak yedirilir.
Kapatılır.
İster düz bir borcama ister kalıplara boşaltıp kaşıkla iyice bastırılır..
Yağını az koyarsanız şekil almaz.
Helvamız servise hazırdır..hacerinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments