Hamuru Asla Yırtılmayan Su Böreği
Püf Noktalar :
➡Hamurunuz hafif ele yapışan bir hamur olmalı lütfen un takviyesi fazla yapmayın.
➡Kaynama Suyunuz büyük bir tencerede olmaliki kolaylık olsun, ben 8 litrelik tencereye 1 yemek kaşığı Tuz ve Yarım çay bardağı Siviyag ekleyip kaynattim.
➡Börek yapım asamasinda bir defa tencereeeki su değişmeli çünki unlanmistir ve yapışma riski olabilir.
➡Mutlaka haşlanmış yufkanizi soğuk suya transfer edin, baktınız su ılınmış değiştirin lütfen.
kullandığım ölçüler
➡250 ml su bardağı
➡125 ml çay bardağı
➡35×40 tepsi
▪6 Yumurta
▪1,5 tatlı kaşığı Tuz
▪3/3 ,5 su bardağı Un (yumurtabüyüklügüne göre un miktarı değişkenlik gösterebilir lütfen videodaki kıvamda bir hamur elde edin)
Ara katlara Sürmek için :
▪125 gr Tereyağ
▪yarım çay bardağı Siviyag
İç Harcı :
▪Peynirli veya Kıymalı yapabilirsiniz.
Kolay Gelsin 🌷 'ya tesekkurler.
Püf Noktalar :
➡Hamurunuz hafif ele yapışan bir hamur olmalı lütfen un takviyesi fazla yapmayın.
➡Kaynama Suyunuz büyük bir tencerede olmaliki kolaylık olsun, ben 8 litrelik tencereye 1 yemek kaşığı Tuz ve Yarım çay bardağı Siviyag ekleyip kaynattim.
➡Börek yapım asamasinda bir defa tencereeeki su değişmeli çünki unlanmistir ve yapışma riski olabilir.
➡Mutlaka haşlanmış yufkanizi soğuk suya transfer edin, baktınız su ılınmış değiştirin lütfen.
Sponsorlu Bağlantılar
Buyrun Malzemeler:kullandığım ölçüler
➡250 ml su bardağı
➡125 ml çay bardağı
➡35×40 tepsi
▪6 Yumurta
▪1,5 tatlı kaşığı Tuz
▪3/3 ,5 su bardağı Un (yumurtabüyüklügüne göre un miktarı değişkenlik gösterebilir lütfen videodaki kıvamda bir hamur elde edin)
Ara katlara Sürmek için :
▪125 gr Tereyağ
▪yarım çay bardağı Siviyag
İç Harcı :
▪Peynirli veya Kıymalı yapabilirsiniz.
Kolay Gelsin 🌷 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments