Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
🦓 4 tane yumurta
🦓 1,5 su bardağı şeker
🦓 1 çay bardağı sıcak su
🦓 1 çay bardağı sıvı yağ
🦓 1 su bardağı un
🦓 1 su bardağı nişasta
🦓 1 paket kabartma tozu
🦓 1 paket vanilya
🦓 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı 👉🏻👉🏻
yumurta sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaba ayırın. Yumurta beyazlarına bir fiske tuz ekleyip mikserle köpürtün. Şekerin yarısını yumurta aklarına ekleyip tekrar karıştırın. Ters çevirdiğinizde akmayacak bir durumda olsun. Şekerin diğer yarısını ise yumurta sarılarına döküp karıştırın. Yavaşça sıcak suyu ve sıvı yağı yumurta sarılarına ekleyin. Kakao hariç kuru malzemelerin hepsini de bu karışıma ekleyin. Yumurta beyazlarını üç seferde diğer karışıma aktarıp spatula yardımıyla yedirin. Hazırlanan hamuru iki eşit kaba paylaştırın. Bir yemek kaşığı kakaoyu yarım çay bardağı suyla açıp hamurlardan bir tanesine ekleyin. Pişirme kabınızı tereyağıyla yağlayın. Bir kepçe beyaz hamurdan , bir kepçe ise kakaolu hamurdan olmak üzere üst üste dökün. Bir iki defa tezgaha vurarak havasını alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarın. Afiyetler olsun 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments