Sponsorlu Bağlantılar
Hafızaya etkili oluyor*
1 gramı ile hafıza uçuşa geçiyor… Alzheimer ortadan kaldırıyor. 10.000 den fazla yazılmış makale sağlık için ne denli faydalı olduğunu açıkça gösteriyor.
Tayvan’da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram bile tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini gösterdi.
Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini araştırdı. Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı oldu.
ZERDEÇAL İLE SÜPER ZAYIFLAMA
Malzemeler:
4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 çay kaşığı zencefil tozu
Zayıflatan İksirin Yapılışı:
4-5 yemk kaşığı yağsız yoğurdu bir kaseye koyuyoruz ve içine malzemelerin tamamını ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu yoğurt kürünü sabah, öğlen ve akşam yemeklerden 1-2 saat önce aç karnına tüketiyoruz.
PEKİ ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLMELİ?
Hindistan’da günde en az 1 çay kaşığı zerdeçal kullanılmaktadır. Bu nedenle, Hintlilerde akciğer, meme, böbrek kanserleri daha az görülmektedir. Ayrıca Alzheimer oranı yaşlılarda yok denecek kadar azdır.
Zerdeçalın zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ile birlikte tüketilmesi vücut tarafından tamamen emilmesini sağlamaktadır. Zerdeçalı kaynayan her yemeğe 1 tatlı kaşığı eklemekle kullanabilirsiniz. Hemen hemen her yemeğe yakışan bir tadı vardır. Süte ekleyerek içilebileceği gibi çayı da tüketilebilir. Fakat belki de en etkili kullanım salatalara ekleyerek, limon ve baharatlar ile kullanımıdır
Bunların haricinde aşağıdaki şekilde de tüketebilirsiniz;
Doğal altın renginde pasta yapabilirsiniz
Süte karıştırıp blendır ile altın renginde lezzetli ve aromalı bir içecek elde edebilirsiniz
Köri sosu yapabilirsiniz
Salatalara ince dilimleyebilirsiniz
Smoothies yapabilirsiniz
Zerdeçal turşusu yapabilirsiniz
TAZE TÜKETMEK DAHA MI FAYDALI?
Hastalıklardan korunmada bitkideki bir maddeden ziyade tamamının tüketilmesi daha fazla yarar sağlar. Ayrıca gıdaların taze tüketilmesi, depolanmış veya toz haline getirilmiş formlara göre bazı avantajlar içerir. Taze zerdeçal, zerdeçal tozunda olmayan birçok faydalı doğal bileşen içerir.
Örneğin zerdeçal yağı, zerdeçalın işlenmesi esnasında kaybolur. Buna benzer birçok yararlı zerdeçal bileşeni işlenme sürecinde kaybolması besleyici özelliğinin azalmasına neden olur. Taze zerdeçalın yaklaşık olarak yüzde 6 ile 9’ u kadarı yağdır. Zerdeçal yağı da antikanser bileşen kurkuminin emilimini artırarak vücudun maksimum yararlanmasını sağlar. Ayrıca sadece taze zerdeçalda bulunan uçucu yağ, kurkuminin yararını daha da artırır.
Zerdeçalın toz formunda uzun süre bekletilmesi içerdiği temel yararlı bileşen olan kurkuminin azalmasına neden olur. Taze zerdeçal, sağlıklı hücrelere hasar veren zehirli maddeleri (serbest radikal) önleyen antioksidan bileşenleri kurutulmuş zerdeçaldan daha fazla içerir. Gıda güvenliği tüm dünyada önemli bir sorundur. Toz formda zerdeçal içine farklı dolgu maddelerinin katılması, renklendiricilerin katılarak kalitesiz ürünlerin pazarlanması gibi kalite kontrol sorunları taze zerdeçal tüketilerek giderilir.
NEDEN ZERDEÇAL?
Zerdeçal içerdiği kurkumin benzeri bileşikleri ile bilimsel araştırmalara konu olmuş ve hakkında 10,153 makale yazılmış sağlık için çok yararlı fonksiyonel gıdadır. Bilim dünyasının sağlık yararı hakkında en çok araştırma yaptığı sarımsak, tarçın, ginseng, zencefil ve deve dikeni gibi bitkileri geçerek baş sıraya oturmuştur.
Zerdeçal uzun süredir sindirim sistemi, iltihap giderici ve antioksidan faydaları için kullanılmaktadır. Taze zerdeçalın faydalarının temelinde içerdiği kurkumin benzeri bileşenler ve uçucu yağlardan oluşan mucizevi bileşenler bulunur. Taze zerdeçalın saymakla bitmeyecek pek çok faydası vardır.
ZERDEÇALIN DİĞER FAYDALARI NELERDİR?
Doğal karaciğer detoksu etkili
Karın ağrısını hafifletmeye yardımcı
İltihap önleyici ve iyileştirici etki
Gaz ve idrar söktürücü
Hazmı kolaylaştırıcı
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı. Özellikle yemekte kullanıldığında yemek sonra kan şekerini düzenlemek oldukça etkili
Ödem azaltıcı etki
Karın şişkinliğini indirmeye yardımcı
Tüberküloz üzerinde olumlu etkili
Kolestrolü azaltıcı etki
Alzaymır ve depresyon üzerinde olumlu etkilerini gösteren çalışmalar mevcut. İçerisindeki mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonu salgılatan B6 sebebi ile depresyon tedavisinde kullanımı öneriliyor.
Kanser hücrelerinin gelişmesine sebep olan serbest radikallerin oluşmasını engelleyici etkisi bulunur. Bu sebeple kanser hastalarının tedavi süresince zerdeçal kullanmaları öneriliyor. Aynı zamanda bir çok çalışma kanser hücrelerinin oluşumunu engellemede de etkili olduğunu kanıtlamış.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Kaynak:https://gonuldostlar.net/
1 gramı ile hafıza uçuşa geçiyor… Alzheimer ortadan kaldırıyor. 10.000 den fazla yazılmış makale sağlık için ne denli faydalı olduğunu açıkça gösteriyor.
Tayvan’da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram bile tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini gösterdi.
Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdeçalın hafızaya etkisini araştırdı. Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı oldu.
ZERDEÇAL İLE SÜPER ZAYIFLAMA
Malzemeler:
4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal tozu
1 çay kaşığı zencefil tozu
Zayıflatan İksirin Yapılışı:
4-5 yemk kaşığı yağsız yoğurdu bir kaseye koyuyoruz ve içine malzemelerin tamamını ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu yoğurt kürünü sabah, öğlen ve akşam yemeklerden 1-2 saat önce aç karnına tüketiyoruz.
PEKİ ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLMELİ?
Hindistan’da günde en az 1 çay kaşığı zerdeçal kullanılmaktadır. Bu nedenle, Hintlilerde akciğer, meme, böbrek kanserleri daha az görülmektedir. Ayrıca Alzheimer oranı yaşlılarda yok denecek kadar azdır.
Zerdeçalın zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ile birlikte tüketilmesi vücut tarafından tamamen emilmesini sağlamaktadır. Zerdeçalı kaynayan her yemeğe 1 tatlı kaşığı eklemekle kullanabilirsiniz. Hemen hemen her yemeğe yakışan bir tadı vardır. Süte ekleyerek içilebileceği gibi çayı da tüketilebilir. Fakat belki de en etkili kullanım salatalara ekleyerek, limon ve baharatlar ile kullanımıdır
Bunların haricinde aşağıdaki şekilde de tüketebilirsiniz;
Doğal altın renginde pasta yapabilirsiniz
Süte karıştırıp blendır ile altın renginde lezzetli ve aromalı bir içecek elde edebilirsiniz
Köri sosu yapabilirsiniz
Salatalara ince dilimleyebilirsiniz
Smoothies yapabilirsiniz
Zerdeçal turşusu yapabilirsiniz
TAZE TÜKETMEK DAHA MI FAYDALI?
Hastalıklardan korunmada bitkideki bir maddeden ziyade tamamının tüketilmesi daha fazla yarar sağlar. Ayrıca gıdaların taze tüketilmesi, depolanmış veya toz haline getirilmiş formlara göre bazı avantajlar içerir. Taze zerdeçal, zerdeçal tozunda olmayan birçok faydalı doğal bileşen içerir.
Örneğin zerdeçal yağı, zerdeçalın işlenmesi esnasında kaybolur. Buna benzer birçok yararlı zerdeçal bileşeni işlenme sürecinde kaybolması besleyici özelliğinin azalmasına neden olur. Taze zerdeçalın yaklaşık olarak yüzde 6 ile 9’ u kadarı yağdır. Zerdeçal yağı da antikanser bileşen kurkuminin emilimini artırarak vücudun maksimum yararlanmasını sağlar. Ayrıca sadece taze zerdeçalda bulunan uçucu yağ, kurkuminin yararını daha da artırır.
Zerdeçalın toz formunda uzun süre bekletilmesi içerdiği temel yararlı bileşen olan kurkuminin azalmasına neden olur. Taze zerdeçal, sağlıklı hücrelere hasar veren zehirli maddeleri (serbest radikal) önleyen antioksidan bileşenleri kurutulmuş zerdeçaldan daha fazla içerir. Gıda güvenliği tüm dünyada önemli bir sorundur. Toz formda zerdeçal içine farklı dolgu maddelerinin katılması, renklendiricilerin katılarak kalitesiz ürünlerin pazarlanması gibi kalite kontrol sorunları taze zerdeçal tüketilerek giderilir.
NEDEN ZERDEÇAL?
Zerdeçal içerdiği kurkumin benzeri bileşikleri ile bilimsel araştırmalara konu olmuş ve hakkında 10,153 makale yazılmış sağlık için çok yararlı fonksiyonel gıdadır. Bilim dünyasının sağlık yararı hakkında en çok araştırma yaptığı sarımsak, tarçın, ginseng, zencefil ve deve dikeni gibi bitkileri geçerek baş sıraya oturmuştur.
Zerdeçal uzun süredir sindirim sistemi, iltihap giderici ve antioksidan faydaları için kullanılmaktadır. Taze zerdeçalın faydalarının temelinde içerdiği kurkumin benzeri bileşenler ve uçucu yağlardan oluşan mucizevi bileşenler bulunur. Taze zerdeçalın saymakla bitmeyecek pek çok faydası vardır.
ZERDEÇALIN DİĞER FAYDALARI NELERDİR?
Doğal karaciğer detoksu etkili
Karın ağrısını hafifletmeye yardımcı
İltihap önleyici ve iyileştirici etki
Gaz ve idrar söktürücü
Hazmı kolaylaştırıcı
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı. Özellikle yemekte kullanıldığında yemek sonra kan şekerini düzenlemek oldukça etkili
Ödem azaltıcı etki
Karın şişkinliğini indirmeye yardımcı
Tüberküloz üzerinde olumlu etkili
Kolestrolü azaltıcı etki
Alzaymır ve depresyon üzerinde olumlu etkilerini gösteren çalışmalar mevcut. İçerisindeki mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonu salgılatan B6 sebebi ile depresyon tedavisinde kullanımı öneriliyor.
Kanser hücrelerinin gelişmesine sebep olan serbest radikallerin oluşmasını engelleyici etkisi bulunur. Bu sebeple kanser hastalarının tedavi süresince zerdeçal kullanmaları öneriliyor. Aynı zamanda bir çok çalışma kanser hücrelerinin oluşumunu engellemede de etkili olduğunu kanıtlamış.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Kaynak:https://gonuldostlar.net/
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments