Sponsorlu Bağlantılar
Hamsiyi Hepimiz Yanlış Yiyormuşuz
Özellikle kış aylarında balık severlerin en çok sevdiği lezzetlerden birisidir hamsi… Ancak hamsiyi neredeyse hepimiz yanlış tüketiyormuşuz. Hamsinin faydalarından yararlanabilmek için hamsi balığını doğru pişirmek ve tüketmek çok önemli.
Hamsi tavasından buğulamasına her şekilde afiyetle yediğimiz hamsi balığını, hepimiz yanlış tüketiyormuşuz. Farklı farklı şekillerde tüketilen hamsi balığının daha önce duymadığınız püf noktalarından bahsedeceğiz.
Uzmanlar hamsi, istavrit gibi küçük balıkları kılçıkları ile yemeyi tavsiye ediyor. Çoğumuz ızgara ve buğulamasını yaparken hamsiyi kılçıklarından temizler ve aslında epeyce zaman harcarız.
Biliyorsunuz ki balık Omega-3 bakımından oldukça zengin bir besindir. Kılçığı ise de kalsiyum ve fosfor mineralleri ile zengindir. Balık kılçığının bünyesinde bulunan bu iki önemli mineral kemiklerin güçlenmesine sağlar.
Aynı zamanda kemiklerin dayanıklılığını arttırır. Kemik erimesi gibi sorunların önüne yaşanmamasını sağlar. Bu yüzden kemik hastalıkları ile sıkıntılar yaşayan hastalar için balık etinin kılçıkla beraber tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Tabiki her balık kılçığı ile birlikte tüketilmeyebilir.
Mesela somon ve sardalya gibi konserve balıklar yumuşak kılçıkları ile birlikte tüketebilirsiniz Hamsi, istavrit de küçük bir balık olduğundan, yine kılçıkları ile beraber yenilebilir.
Balık tüketmemiz birçok hastalığın önüne geçebiliyor. Mesela kalp hastalıklarını, felci, astımı, şeker hastalığını, kolesterolü, prostat kanserini önler. Ayrıca kırışıkları azaltır ve kemikleri de güçlendirir.
Diğer faydalarına değinmek gerekirse, işte balık kılçığının vücudunuza sağladığı çok önemli yararlar şu şekildedir.
Gripten Korur
Nörolojik Gelişimine Yardımcı Olur
Kalbi Korur Ve Destekler
Kemiklerin Güçlenmesini Sağlar
Hücrelerin Onarımını Sağlar
Depresyondan Korur
Diyabeti Önler
Alzheimer Riskini Azaltır
Romatoid Artrite İyi Gelir
Balık Kılçığı Nasıl Tüketilir?
Balık kılçığı her mevsimde tüketebilirsiniz. Balığı ve kılçığı iyice ısırıp, yemeniz gerekir. Çünkü balığın kılçığı boğazı tahriş edip, ciddi sorunlara neden olabilir.
Göz Sağlığı İçin Hamsi Kılçığı
Yıkanmış hamsi kılçıklarını haşlayın ve suyunu süzün. Suyu iyice süzüldükten sonra fırında bir süre kurutun.
Kuruttuğumuz kılçıkları robottan geçirin ve üzerine tuz katıp karıştırın. Cam kavanoza koyun. çorbalarınıza, yemeklere çay kaşığı ile koyun, afiyet olsun.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Kaynak:gonuldostlar.net
Özellikle kış aylarında balık severlerin en çok sevdiği lezzetlerden birisidir hamsi… Ancak hamsiyi neredeyse hepimiz yanlış tüketiyormuşuz. Hamsinin faydalarından yararlanabilmek için hamsi balığını doğru pişirmek ve tüketmek çok önemli.
Hamsi tavasından buğulamasına her şekilde afiyetle yediğimiz hamsi balığını, hepimiz yanlış tüketiyormuşuz. Farklı farklı şekillerde tüketilen hamsi balığının daha önce duymadığınız püf noktalarından bahsedeceğiz.
Uzmanlar hamsi, istavrit gibi küçük balıkları kılçıkları ile yemeyi tavsiye ediyor. Çoğumuz ızgara ve buğulamasını yaparken hamsiyi kılçıklarından temizler ve aslında epeyce zaman harcarız.
Biliyorsunuz ki balık Omega-3 bakımından oldukça zengin bir besindir. Kılçığı ise de kalsiyum ve fosfor mineralleri ile zengindir. Balık kılçığının bünyesinde bulunan bu iki önemli mineral kemiklerin güçlenmesine sağlar.
Aynı zamanda kemiklerin dayanıklılığını arttırır. Kemik erimesi gibi sorunların önüne yaşanmamasını sağlar. Bu yüzden kemik hastalıkları ile sıkıntılar yaşayan hastalar için balık etinin kılçıkla beraber tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Tabiki her balık kılçığı ile birlikte tüketilmeyebilir.
Mesela somon ve sardalya gibi konserve balıklar yumuşak kılçıkları ile birlikte tüketebilirsiniz Hamsi, istavrit de küçük bir balık olduğundan, yine kılçıkları ile beraber yenilebilir.
Balık tüketmemiz birçok hastalığın önüne geçebiliyor. Mesela kalp hastalıklarını, felci, astımı, şeker hastalığını, kolesterolü, prostat kanserini önler. Ayrıca kırışıkları azaltır ve kemikleri de güçlendirir.
Diğer faydalarına değinmek gerekirse, işte balık kılçığının vücudunuza sağladığı çok önemli yararlar şu şekildedir.
Gripten Korur
Nörolojik Gelişimine Yardımcı Olur
Kalbi Korur Ve Destekler
Kemiklerin Güçlenmesini Sağlar
Hücrelerin Onarımını Sağlar
Depresyondan Korur
Diyabeti Önler
Alzheimer Riskini Azaltır
Romatoid Artrite İyi Gelir
Balık Kılçığı Nasıl Tüketilir?
Balık kılçığı her mevsimde tüketebilirsiniz. Balığı ve kılçığı iyice ısırıp, yemeniz gerekir. Çünkü balığın kılçığı boğazı tahriş edip, ciddi sorunlara neden olabilir.
Göz Sağlığı İçin Hamsi Kılçığı
Yıkanmış hamsi kılçıklarını haşlayın ve suyunu süzün. Suyu iyice süzüldükten sonra fırında bir süre kurutun.
Kuruttuğumuz kılçıkları robottan geçirin ve üzerine tuz katıp karıştırın. Cam kavanoza koyun. çorbalarınıza, yemeklere çay kaşığı ile koyun, afiyet olsun.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Kaynak:gonuldostlar.net
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments