Ispanaklı Yaş Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Ocak 2020 Perşembe

Ispanaklı Yaş Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ISPANAKLI YAŞ PASTA (BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ İÇİN)
(Tarifi buraya ekliyorum, beğenmeyi ve kaydetmeyi unutmayın❣)
MALZEMELER:
-5yumurta
-1.5su bardağı toz şeker
-1çay bardağı süt
-1çay bardağı sıvı yağ
-75gr ıspanak yaprağı (yaklaşık 2tutam veya 1avuç dolusu) (saplar dahil değil)
-1su bardağı su
-yaklaşık3-3.5 su bardağı un
-2paket kabartma tozu (kek ince olsun isterseniz 1paket kullanın)






KEKİ ISLATMAK İÇİN:
-1.5su bardağı süt
KREMASI İÇİN:
-1litre süt
-1su bardağının yarısı un, yarısı nişasta
-1su bardağı pudra şekeri
-1paket krem şanti
SÜSLEMEK İÇİN:
-isteğe göre; çilek, muz, kivi vs.
YAPILIŞI:
Ilk olarak ıspanak yapraklarını yıkadıktan sonra 1su bardağı suyla birlikte (ÇİĞ olarak) robotta çekin. Yumurta ve şekeri mikserle 5dk çırpın. Süt, sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunuda ekleyip, hamuru yağlı kağıt serili tepsiye eşit olarak yayın. 180derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25dk. (Kızartmayın, yoksa kekiniz tam yeşil olmaz😅) Kek soğuduktan sonra yağlı kağıtlı keki tepsiye ters çevirin. (Böylece servis sırasında keki tepsiden kazımak zorunda kalmazsınız😉) Kekin kenarlarından 2şer cm'lik şeritler kesip ayırın (en son üzerini süslemek için) Üzerini 1.5su bardağı sütle kaşık yardımıyla eşit olarak ıslayın. Krema malzemeledini pişirip, soğuduktan sonra, üzerindeki tarife göre hazırlanmış(çırpılmış) kremşantiyi kremaya ekleyin, pürüzsüz bi kıvam olana kadar çırpın. Kekin üzerine kremayı serin. Kestiğiniz kek parçalarını rondodan geçirip, kremanın üzerine serpiştirin. İstediğiniz büyüklükte dilimleyip, çilekle süsleyin. Enaz 2saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz... YAPIN ETİKETLEYİN BENİ, HADİ AFİYET OLSUN💕💙...pembeturkuaz'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments