Sponsorlu Bağlantılar
KAREMELLİ PASTA
Kek için:
. 2 yumurta .1 çay bardağı şeker .1 çay bardağı süt
.1 çorba kaşığı yoğurt
.1 tepeleme kakao 👈🏻az gelirse takviye edin çünkü ben kakao dark kullandım.
.2 su bardağından bi parmak eksik un
.1 kabartma tozu .
Karemel sos için:
.1 su bardağı şeker .1 yemek kaşığı tereyağ .yarım paket sıvı krema diğer yarısı çikolata için gerekli
Çikolata sos için:
.yarım paket sıvı krema .1 paket sütlü çikolata (60gr)
Hazırlanışı:Önce karemeli hazırlayalım soğuması gerektiği için tencere şekeri dökelim orta ateşte iyice eriyene kadar bekleyelim dikkat edin yanmasın.Eriyen şekerin içine tereyağını ekleyip tekrar eriyene kadar karıştıralım.En son kıremayı da ekleyip hiç bırakmadan karıştırmaya devam edin👉🏻dikkat krema soğuk olmasın dolapta ise çıkırıp ılısın karemeliniz sertleşir çözülmesi zor olur.İyice eriyince biraz kaynasın ve bikenara alıp iyice soğusun.
Kekimizi hazırlayalım:Yumurta ve şekeri iyice çırpın daha sonra un kakao kabartma tozu hariç diğer malzemeyi ekleyip şöyle bi karıştıralım.Son olarakta diğer malzemeyi ekleyip kalıbınıza boşaltın önceden ısıtılmış 185 c fırında pişirin kürdan testi yapmadan fırından çıkarmayın.
Çikolata sos İÇİN bir kaba kremayı alıp ısıtalım dikkat edin kaynamsın ve ocaktan alıp içine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve onuda soğumaya bırakalım.
Pişen kekimizi soğuduktan sonra karemeli üzerine dökün dolapta 1 yada 2 saat üzeri iyice donana kadar bekletin çünki çikolata sosu dökerken keremelin içine gömülmesin.İyice kabuk bağlayınca üzerine çikolata sosu gezdirip sunuma hazırlayabilirsiniz... 'na tesekkurler.
Kek için:
. 2 yumurta .1 çay bardağı şeker .1 çay bardağı süt
.1 çorba kaşığı yoğurt
.1 tepeleme kakao 👈🏻az gelirse takviye edin çünkü ben kakao dark kullandım.
.2 su bardağından bi parmak eksik un
.1 kabartma tozu .
Karemel sos için:
.1 su bardağı şeker .1 yemek kaşığı tereyağ .yarım paket sıvı krema diğer yarısı çikolata için gerekli
Çikolata sos için:
.yarım paket sıvı krema .1 paket sütlü çikolata (60gr)
Hazırlanışı:Önce karemeli hazırlayalım soğuması gerektiği için tencere şekeri dökelim orta ateşte iyice eriyene kadar bekleyelim dikkat edin yanmasın.Eriyen şekerin içine tereyağını ekleyip tekrar eriyene kadar karıştıralım.En son kıremayı da ekleyip hiç bırakmadan karıştırmaya devam edin👉🏻dikkat krema soğuk olmasın dolapta ise çıkırıp ılısın karemeliniz sertleşir çözülmesi zor olur.İyice eriyince biraz kaynasın ve bikenara alıp iyice soğusun.
Kekimizi hazırlayalım:Yumurta ve şekeri iyice çırpın daha sonra un kakao kabartma tozu hariç diğer malzemeyi ekleyip şöyle bi karıştıralım.Son olarakta diğer malzemeyi ekleyip kalıbınıza boşaltın önceden ısıtılmış 185 c fırında pişirin kürdan testi yapmadan fırından çıkarmayın.
Çikolata sos İÇİN bir kaba kremayı alıp ısıtalım dikkat edin kaynamsın ve ocaktan alıp içine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve onuda soğumaya bırakalım.
Pişen kekimizi soğuduktan sonra karemeli üzerine dökün dolapta 1 yada 2 saat üzeri iyice donana kadar bekletin çünki çikolata sosu dökerken keremelin içine gömülmesin.İyice kabuk bağlayınca üzerine çikolata sosu gezdirip sunuma hazırlayabilirsiniz... 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments