Sponsorlu Bağlantılar
PAMUK POGACA
(1büyük fırın tepsisi/30 adet poğaça için)
MALZEMELER: -1su bardagi ilik sut, -1su bardagi ilik su, -1cay bardagi siviyag, -2corba kasigi toz seker, -1tatli kasigi tuz, -yarim paket yasmaya (veya 10gr instant maya)
-aldigi kadar un. (HAMURDA YUMURTA YOK)
İCİNE: peynir, maydonoz
İSTEĞE GÖRE: -sucuk, kaşar, beyaz peynir, domates, biber
ÜZERİ İÇİN:
-1yumurta sarısı
YAPİLİSİ: Hamur malzemelerini iyice yogurun. Enaz 2saat agzi kapali bi sekilde mayalanmaya birakin. Hamur iki kati olunca avuclarinizi sivi yagla yaglayip tekrar yoğurun ve 30 eşit parçaya bölün. (Hamur ele yapışır kıvamda olacağı için elleri yağlamak kolaylık sağlar) Her bi bezeyi ister peynirli poğaça, ister pizza poğaça olarak şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside yarım saat/40dk bekletin. (ki iyice şişip mayalansın) Son olarak 200 derecede kizarana kadar pisirin👍🏻. İsterseniz fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bi bez örtüp soğuyana kadar bekletebilirsiniz (bazı fırınlar pişirirken kuruttuğu için, bu işlem daha yumuşak olmasını sağlar)'a tesekkurler.
(1büyük fırın tepsisi/30 adet poğaça için)
MALZEMELER: -1su bardagi ilik sut, -1su bardagi ilik su, -1cay bardagi siviyag, -2corba kasigi toz seker, -1tatli kasigi tuz, -yarim paket yasmaya (veya 10gr instant maya)
-aldigi kadar un. (HAMURDA YUMURTA YOK)
İCİNE: peynir, maydonoz
İSTEĞE GÖRE: -sucuk, kaşar, beyaz peynir, domates, biber
ÜZERİ İÇİN:
-1yumurta sarısı
YAPİLİSİ: Hamur malzemelerini iyice yogurun. Enaz 2saat agzi kapali bi sekilde mayalanmaya birakin. Hamur iki kati olunca avuclarinizi sivi yagla yaglayip tekrar yoğurun ve 30 eşit parçaya bölün. (Hamur ele yapışır kıvamda olacağı için elleri yağlamak kolaylık sağlar) Her bi bezeyi ister peynirli poğaça, ister pizza poğaça olarak şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp tepside yarım saat/40dk bekletin. (ki iyice şişip mayalansın) Son olarak 200 derecede kizarana kadar pisirin👍🏻. İsterseniz fırından çıktıktan sonra üzerine nemli bi bez örtüp soğuyana kadar bekletebilirsiniz (bazı fırınlar pişirirken kuruttuğu için, bu işlem daha yumuşak olmasını sağlar)'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments