PİZZA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Ocak 2020 Perşembe

PİZZA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
PİZZA TARİFİ (1buyuk firin tepsisi icin)
HAMUR MALZEMELERİ: -1yumurta
-1cay bardagi (ilik)sut -1cay bardagi yogurt -1cay bardagi sivi yag -1paket (11gr) instant maya (veya yarim paket yas maya) -1tatli kasigi tuz -1tatli kasigi toz seker -Yaklasik 2.5-3 su bardagi un
UZERİ İCİN: -2 corba kasigi ketcap (veya salca)
-2 orta boy domates rendesi -3,4 sivri biber (ince dogranmis) -İstediginiz kadar sucuk, kasar -istege gore: zeytin, peynir, pastirma, haslanmis misir vs.






YAPİLİSİ: -Hamur malzemelerini yogurup, iki kati olana kadar mayalandirin. (Sicak ortamda daha hizli, soguk ortamda daha yavas mayalanir)
-Mayalanan hamuru, yagli kagit serilmis firin tepsisinin uzerine koyup elinizle acin. -Uzerine salca(veya ketcap) surup, domates rendesini, biberleri ve istediginiz diger malzemeleri ekleyin. -Ben zemine kasar koymuyorum, 
CUNKU HAMUR PİSENE KADAR KASAR KURUYO. 
Pismeye yakin malzemelerin uzerine kasari ekleyip, eriyince firindan cikariyorum

👍🏻. Boylece hamurun uzerindeki malzemeler dokulmemis oluyo ve kasar yumusacik uzuyo😉. (Siz isterseniz kasarin bir kismini pismeden once, bir kisminida pismeye yakin koyabilirsiniz)
-180 derece (mumkunse fansiz) firinda pisirin. AFİYET OLSUNpembeturkuaz'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments