Sponsorlu Bağlantılar
PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI
1litre süt..
1su bardak şeker (bardak ölçüsü 200ml)
7 silme yemek kaşık irmik
Devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirilir..
2 yemek kaşık tereyağı ve 1p,vanilya ekleyip bir iki dakika daha pişirilip kapatılır..
Islatılmış tart kalıbına boşaltılır..
Dolapta 3-4saat kadar
Soğumaya bırakılır..
Sosu için..
2su bardak portakal 🍊 suyu tencereye boşaltılır..
1 küçük çay bardak şeker..
2dolu yemek kaşık ,nişasta...
1çay kaşık zerdeçal..
1 tatlı kaşık tereyağı.
Devamlı çırparak kaynatılıp kapatılır..
Soğuyan tatlı kalıbından servis tabağına ters çevirip orta boşluk kısmına sos dökülür...
Üzeri için toz fındık..
Dolaba 2-3saat fanusda bekletip servise hazırdır.. 'na tesekkurler.
1litre süt..
1su bardak şeker (bardak ölçüsü 200ml)
7 silme yemek kaşık irmik
Devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirilir..
2 yemek kaşık tereyağı ve 1p,vanilya ekleyip bir iki dakika daha pişirilip kapatılır..
Islatılmış tart kalıbına boşaltılır..
Dolapta 3-4saat kadar
Soğumaya bırakılır..
Sosu için..
2su bardak portakal 🍊 suyu tencereye boşaltılır..
1 küçük çay bardak şeker..
2dolu yemek kaşık ,nişasta...
1çay kaşık zerdeçal..
1 tatlı kaşık tereyağı.
Devamlı çırparak kaynatılıp kapatılır..
Soğuyan tatlı kalıbından servis tabağına ters çevirip orta boşluk kısmına sos dökülür...
Üzeri için toz fındık..
Dolaba 2-3saat fanusda bekletip servise hazırdır.. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments