Şekerpare
125 gr margarin
1 cay bardagi irmik
Yarim cay bardagi siviyag
1 cay bardagi pudra sekeri
2 yumurta bi tanesinin sarisi ayrilacak
1 kabartma tozu
Aldigi kadar un
Serbeti icin
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1 dilim limon
Yapilisi
Once sivi malzemeler karistirilir. Margarin ve yumurtalar oda sicakliginda olmalidir..daha sonra diger kuru malzemelerde eklenir ve yum7sak bi hamur yogrulur.. hamur yum7sak olmaz ise serbeti guzel cekmez.. istediginiz sekiller verilir.. yumurta sarisi surulur.. catalla cizikler atilir.. 180 derecede pisirilir. Serbeti icin su ve seker kaynatilir.. kaynama noktasina geldiginde limonda atilir.. 1 kac dakika kaynatilir.. soguk serbeti sicak tatliya dokuyoruz.. 1 gun oncesinden yapilirsa serbetini daha guzel ceker👌👌 'e tesekkurler.
125 gr margarin
1 cay bardagi irmik
Yarim cay bardagi siviyag
1 cay bardagi pudra sekeri
2 yumurta bi tanesinin sarisi ayrilacak
Sponsorlu Bağlantılar
1 vanilya1 kabartma tozu
Aldigi kadar un
Serbeti icin
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1 dilim limon
Yapilisi
Once sivi malzemeler karistirilir. Margarin ve yumurtalar oda sicakliginda olmalidir..daha sonra diger kuru malzemelerde eklenir ve yum7sak bi hamur yogrulur.. hamur yum7sak olmaz ise serbeti guzel cekmez.. istediginiz sekiller verilir.. yumurta sarisi surulur.. catalla cizikler atilir.. 180 derecede pisirilir. Serbeti icin su ve seker kaynatilir.. kaynama noktasina geldiginde limonda atilir.. 1 kac dakika kaynatilir.. soguk serbeti sicak tatliya dokuyoruz.. 1 gun oncesinden yapilirsa serbetini daha guzel ceker👌👌 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments