ŞERBETİ KAYNATILMAYAN UN HELVASI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Ocak 2020 Çarşamba

ŞERBETİ KAYNATILMAYAN UN HELVASI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ŞERBETİ KAYNATILMAYAN UN HELVASI
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ (bardak ölçüsü 115 ml)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi







HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyun. Unu ekleyip onun rengi açık kahverengi olana kadar durmaksızın karıştırın. Cevizi ekleyip en çok 1 dakika kadar kavurun. Ocağın altını kapatın. 2-3 dakika bekleyip üzerine şekerini ve sıcak suyu ekleyip karıştırın ocağın altını yeniden açıp suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın 10 dakika kadar dinlendirip istediğiniz şekli verin.
Afiyet Şifa olsun cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments