SOSLU BAKLAVA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Ocak 2020 Cumartesi

SOSLU BAKLAVA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
SOSLU BAKLAVA
.12 adet hazır baklava yufkası
.sos için:2 yumurta .1 su bardağı şeker .1 çay bardağı sıvıyağ .1 su bardağı irmik .3 çorba kaşığı yoğurt . Yarım paket kabartma tozu .1 su bardağı fındık
.yufkanın üzerine tereyağ+sıvıyağ karışımı 👈🏻 1 çorba kaşığı tereyağ yeterli ,yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için fıstık
Şerbet :3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su, biraz limon suyu .






Hazırlanışı:İlk önce şerbetinizi hazırlayın ve ılımaya bırakın şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynaması yeterli. Sos için öncelikle iki yumurtayı şeker ile iyice beyazlaşana kadar çırpın daha sonra fındık hariç tüm malzemeyi ekleyip tekrar karıştırıp bi kenara alın.2 adet yufka alıp tezgahınıza serin içine az miktarda sos döküp üzerine fındık serpip rulo şeklinde sıkıca sarın sos az dökmenizin sebebi keserken taşma olmasın.Bütün yufkaları bu şekilde devam edip tepsinize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 c fırında konturollü pişirin.Pişen baklavanız bi kenarda ılıdıktan sonra şerbetleyebilirsiniz.not👉🏻şerbet ve tatlınız ılık olmalı şerbetlerken yeni her ikiside.serifenin_mutfagii'na tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments