Sponsorlu Bağlantılar
En Pratiğinden Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi
Düdüklü tencerede ayva reçeli tarifini uygulayarak pratik ve kolay bir şekilde bu muhteşem lezzeti tat ve kıvamı tam olarak elde edebilirsiniz.
Ayva Reçeli Tarifi
Uzun süre pişirmenize gerek kalmayan ve hızlıca kıvam alan ayva reçeli tam istediğiniz renkte ve tatta oluyor. Ayvanın türüne göre rengi kırmızı ya da sarı olabilir.
Ekmek ayvası dediğimiz türden bir meyveye sahipseniz reçeliniz kırmızı olacaktır. Diğer türdeki ayvalar ise biraz daha sarı renge benzer bir hal alıyorlar.
Düdüklü tencerede şekeri eritip ayvaların pişmesini kolaylaştırdıktan sonra ağzı açık olarak pişiriyoruz. Bu sayede açık olarak pişirdiğiniz ayva reçeli yavaşça pişirerek soğuduktan sonra kırmızı rengi alacaktır. Ayva reçeline rengini veren en önemli püf noktası ise çekirdekleri ile pişirmektir.
Ayva Reçeli İçin Kullanılacak Malzemeler
4 tane Ayva (1 kg),
3 su bardağı toz şeker,
2 çay bardağı su,
1 çay kaşığı limon suyu,
Ayvaların kararmaması için,
Su ve biraz limon suyu
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Ayvaları soyun istediğiniz boyutta küp küp kesin limonlu suda kararmaması için biraz bekletin,
Doğradığınız ayvaların suyunu süzün düdüklü tencereye alın, üzerine toz şekerini, suyunu, ayvanın çekirdeklerini ekleyip karıştırıp ocağa alın.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın önce yüksek ateşte ses çıkarmaya başladığında ocağı kısıp 10 dakika kaynatın,
Ocaktan alın düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağı açık bir şekilde limon suyunu ilave edip 15 -20 dakika daha kısık ateşte pişirip sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kaptın ve ters çevirip soğumasını bekleyin.
Hepinize afiyet olsun.
Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz ayva reçeli tarifini sizde sevdiklerinize tavsiye edebilirsiniz.
Kaynak:kadinhalleri.com
Düdüklü tencerede ayva reçeli tarifini uygulayarak pratik ve kolay bir şekilde bu muhteşem lezzeti tat ve kıvamı tam olarak elde edebilirsiniz.
Ayva Reçeli Tarifi
Uzun süre pişirmenize gerek kalmayan ve hızlıca kıvam alan ayva reçeli tam istediğiniz renkte ve tatta oluyor. Ayvanın türüne göre rengi kırmızı ya da sarı olabilir.
Ekmek ayvası dediğimiz türden bir meyveye sahipseniz reçeliniz kırmızı olacaktır. Diğer türdeki ayvalar ise biraz daha sarı renge benzer bir hal alıyorlar.
Düdüklü tencerede şekeri eritip ayvaların pişmesini kolaylaştırdıktan sonra ağzı açık olarak pişiriyoruz. Bu sayede açık olarak pişirdiğiniz ayva reçeli yavaşça pişirerek soğuduktan sonra kırmızı rengi alacaktır. Ayva reçeline rengini veren en önemli püf noktası ise çekirdekleri ile pişirmektir.
Ayva Reçeli İçin Kullanılacak Malzemeler
4 tane Ayva (1 kg),
3 su bardağı toz şeker,
2 çay bardağı su,
1 çay kaşığı limon suyu,
Ayvaların kararmaması için,
Su ve biraz limon suyu
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Ayvaları soyun istediğiniz boyutta küp küp kesin limonlu suda kararmaması için biraz bekletin,
Doğradığınız ayvaların suyunu süzün düdüklü tencereye alın, üzerine toz şekerini, suyunu, ayvanın çekirdeklerini ekleyip karıştırıp ocağa alın.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın önce yüksek ateşte ses çıkarmaya başladığında ocağı kısıp 10 dakika kaynatın,
Ocaktan alın düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağı açık bir şekilde limon suyunu ilave edip 15 -20 dakika daha kısık ateşte pişirip sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kaptın ve ters çevirip soğumasını bekleyin.
Hepinize afiyet olsun.
Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz ayva reçeli tarifini sizde sevdiklerinize tavsiye edebilirsiniz.
Kaynak:kadinhalleri.com
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments