Sponsorlu Bağlantılar
İŞKEMBE YEMEĞİ
Malzemeler:
Yarım kg dana işkembesi
( dana işkembesi daha etli oluyor o yüzden tercih ediyorum tabii ki küçük baş hayvanın ki de olur)
1 adet kuru soğan
3 diş sarmsak
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çorba kaşığı salça
1 adet limon suyu ( limon konulunca işkembenin ağır kokusu olmuyor yerken bile hissettirmiyor)
Tuz ve pul biber
Yapılışı:
Öncelikle eğer kasaptan temiz işkembe aldıysanız bu şimdi ki aşamayı dikkate almayın.
İşkembeyi boşalttıktan sonra bol suda devamlı yıkanır ta ki temiz oluncaya kadar kaynamaya az kalmış suyu işkembenin üzerine dökülür ve biraz dinlendirilir. İşkembeyi rahat temizlemek için parçalara bölebilirsiniz. Tahtanın üzerine koyun ve bir bıçak yardımıyla sıyırın zaten pırtıkları kendiliğinden gelecektir eğer zorluyorsa tekrar suyu döküp veya sıcak su ilavesi yapılır. Eskiden annelerimiz yıkardı içine bol tuz serper ertesi gün kalkar bir açarlardı bıçakla sıyırırlardı bu şekilde haliyle zor oluyordu.
Temizlenen işkembe bol limonlu be tuzlu suyla tekrar tekrar yıkanır Düdüklü tencereye konur tam 20 dakika pişirilir küçük baş hayvanların işkembesi kuzu hariç oda 20 dakika haşlanır.
İşlembe kare şeklinde doğranır .Tereyağı eritilir. Küçük doğranmış soğan ve sarımsak eklenir. Salça, tuz ve pul biber eklenir işkembeler katılır. 2 dakika kadar pişirilir kaynamış su ilave edilir bu suyun miktarı ise işkembeyi bir parmak geçecek kadardır. İçine bir limonsuyu sıkılır. Yarım ateşte pişirdiğiniz yemek servise hazırdır.
Afiyet olsun
Selam ve dua ile 'a tesekkurler.
Malzemeler:
Yarım kg dana işkembesi
( dana işkembesi daha etli oluyor o yüzden tercih ediyorum tabii ki küçük baş hayvanın ki de olur)
1 adet kuru soğan
3 diş sarmsak
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çorba kaşığı salça
1 adet limon suyu ( limon konulunca işkembenin ağır kokusu olmuyor yerken bile hissettirmiyor)
Tuz ve pul biber
Yapılışı:
Öncelikle eğer kasaptan temiz işkembe aldıysanız bu şimdi ki aşamayı dikkate almayın.
İşkembeyi boşalttıktan sonra bol suda devamlı yıkanır ta ki temiz oluncaya kadar kaynamaya az kalmış suyu işkembenin üzerine dökülür ve biraz dinlendirilir. İşkembeyi rahat temizlemek için parçalara bölebilirsiniz. Tahtanın üzerine koyun ve bir bıçak yardımıyla sıyırın zaten pırtıkları kendiliğinden gelecektir eğer zorluyorsa tekrar suyu döküp veya sıcak su ilavesi yapılır. Eskiden annelerimiz yıkardı içine bol tuz serper ertesi gün kalkar bir açarlardı bıçakla sıyırırlardı bu şekilde haliyle zor oluyordu.
Temizlenen işkembe bol limonlu be tuzlu suyla tekrar tekrar yıkanır Düdüklü tencereye konur tam 20 dakika pişirilir küçük baş hayvanların işkembesi kuzu hariç oda 20 dakika haşlanır.
İşlembe kare şeklinde doğranır .Tereyağı eritilir. Küçük doğranmış soğan ve sarımsak eklenir. Salça, tuz ve pul biber eklenir işkembeler katılır. 2 dakika kadar pişirilir kaynamış su ilave edilir bu suyun miktarı ise işkembeyi bir parmak geçecek kadardır. İçine bir limonsuyu sıkılır. Yarım ateşte pişirdiğiniz yemek servise hazırdır.
Afiyet olsun
Selam ve dua ile 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments