Sponsorlu Bağlantılar
Kumkuat (Kamkat) Reçeli
Narenciye mevsimi gelmişken kahvaltı sofralarınıza bir renk katmak istiyorsanız kumkuat (kamkat) reçeli tarifini hemen yapmalısınız.
Kumkuat Reçeli Tarifi
Narenciye hem bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor hem fazlasıyla C vitamini içeriyor hem de çok lezzetlidir.
Bu mevsimde sık sık portakal, mandalina gibi besinleri tüketmelisiniz. Bu meyveler arasında yer alan kumkuat ise yeni yeni tanıştığımız bir türdür. Mayhoş tadı ile reçele çok yakışan bu lezzeti sizde evde denemek istiyorsanız aşağıdaki adımları izlemelisiniz.
Kumkuat Reçeli İçin Kullanılacak Malzemeler
1 kilo kumkuat
1 kilo şeker
1 litre su
Kamkat Reçeli Nasıl Yapılır?
Kumkuatları yıkayınız ve baş kısımlarını kesiniz.
Bu işlemden hemen sonra kamkatları 15 dakika kaynatıp suyunu dökünüz.
2. Aşama şekeri ve suyu tencereye alınız 10-15 dakika hafiften kıvam alıncaya dek şerbetini kaynatınız.
Daha sonra ise kumkuatları ilave edip kaynatmaya devam ediniz.
Pişmeye yakın son 5 dakikada bir çay kaşığı limon tuzu da ilave edip Ocak’tan alınız.
Pişme süresi yaklaşık 45 – 50 dakika civarıdır.
Yapılışı çok kolay olan reçel için hava almayacak şekilde kavanozlara alma işlemini yapmalısınız.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çeviriniz ve soğumaya bırakınız.
Kahvaltılarınızda size eşlik edecek reçeliniz hazır.
Hepinize afiyet olsun.
Kaynak:kadinhalleri.com
Narenciye mevsimi gelmişken kahvaltı sofralarınıza bir renk katmak istiyorsanız kumkuat (kamkat) reçeli tarifini hemen yapmalısınız.
Kumkuat Reçeli Tarifi
Narenciye hem bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor hem fazlasıyla C vitamini içeriyor hem de çok lezzetlidir.
Bu mevsimde sık sık portakal, mandalina gibi besinleri tüketmelisiniz. Bu meyveler arasında yer alan kumkuat ise yeni yeni tanıştığımız bir türdür. Mayhoş tadı ile reçele çok yakışan bu lezzeti sizde evde denemek istiyorsanız aşağıdaki adımları izlemelisiniz.
Kumkuat Reçeli İçin Kullanılacak Malzemeler
1 kilo kumkuat
1 kilo şeker
1 litre su
Kamkat Reçeli Nasıl Yapılır?
Kumkuatları yıkayınız ve baş kısımlarını kesiniz.
Bu işlemden hemen sonra kamkatları 15 dakika kaynatıp suyunu dökünüz.
2. Aşama şekeri ve suyu tencereye alınız 10-15 dakika hafiften kıvam alıncaya dek şerbetini kaynatınız.
Daha sonra ise kumkuatları ilave edip kaynatmaya devam ediniz.
Pişmeye yakın son 5 dakikada bir çay kaşığı limon tuzu da ilave edip Ocak’tan alınız.
Pişme süresi yaklaşık 45 – 50 dakika civarıdır.
Yapılışı çok kolay olan reçel için hava almayacak şekilde kavanozlara alma işlemini yapmalısınız.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çeviriniz ve soğumaya bırakınız.
Kahvaltılarınızda size eşlik edecek reçeliniz hazır.
Hepinize afiyet olsun.
Kaynak:kadinhalleri.com
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments