Pandispanya - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Şubat 2020 Cumartesi

Pandispanya

Sponsorlu Bağlantılar
PANDİSPANYA .
8 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı artı bir yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı sıcak su
Sponsorlu Bağlantılar
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya .
Hazırlanışı






Öncelikle yumurtanın beyazı ve sarısı ayırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken sarının ve akın hiç bir şekilde bir birine karışmaması 👍 yumurta beyazımızı çırpmaya başlıyoruz rengi değişmeye başladığı anda bir tatlı kaşığı limon suyumuzu ve şekerimizin yarısını ekleyerek kar gibi olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.


Şimdi sıra sarılarına geldi 😊 yumurta sarılarımızın üzerine kalan şekerimizi ve sıcak suyu ekliyoruz yine köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Bu arada un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alarak güzelce karıştırıyoruz en az iki defa eliyoruz.
Çırptığımız yumurta sarısının üzerine sıvıyağımızıda ekleyip geniş bir kaba alıp üzerine yumurta beyazının bir kısmını ve unun da üç de biri kadarını alarak dairesel hareketlerle karıştırıyoruz. Bu işlemi en az üç seferde tamamlıyoruz.

 Kalıbımızın altını yağlı kağıt ile ceviriyoruz. Ben kenarlarında yağlı kağıt kesip çerçeve haline getiriyorum Pandispanya karışımımızı kalıbımıza alıyoruz hava kabarcığı kalmasın diye tezgaha bir iki defa hafifçe vuruyorum. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına vererek en az 40,45 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız pandispanyamızı tel ızgara üzerine ters çevirerek bu şekilde soğumasını bekliyoruz. 🤗eminebutikpasta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments