Patatesli Gül Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Şubat 2020 Pazartesi

Patatesli Gül Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Patatesli Gül Böreği
4 adet günlük taze yufka
3 4 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarim demet kıyılmış maydanoz
Tuz karabiber İçine sürmek için
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi Sıvı yağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke






Öncelikle iç harcimizi hazirliyalim. Soğanları biraz yağda kavuruyoruz, salçayı ekliyoruz biraz daha kavurup patatesi ekliyoruz yine biraz kavurup tuz karabiber maydanoz ekleyip altını kapatıyoruz. Icerisine sürmek için ( süt, Sıvı yağ, yumurta, yoğurt, sirke) hepsini karistirip hazirliyoruz.
Yufkayı 4 e bölüyoruz sütlü karışımla ıslatıp iç harcını sürüyoruz, gül şeklinde sarıp tepsiye diziyoruz. Üzerin e yumurta sarısı sürüp firina veriyoruz. 180 derecede 40 dk pisiriyoruz. Sonrasında fircayla eritilmiş tereyağı sürüp tekrar firina veriyoruz. Iyice kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun deryaninmutfaknotlari'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments