Şerbeti Kaynatılmayan Un Helvası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Şubat 2020 Cuma

Şerbeti Kaynatılmayan Un Helvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ŞERBETİ KAYNATILMAYAN UN HELVASI
Malzemeler
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ (bardak ölçüsü 115 ml)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez
2,5 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi







HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyun. Unu ekleyip onun rengi açık kahverengi olana kadar durmaksızın karıştırın. Cevizi ekleyip en çok 1 dakika kadar kavurun. 

Ocağın altını kapatın. 2-3 dakika bekleyip üzerine şekerini ve sıcak suyu ekleyip karıştırın ocağın altını yeniden açıp suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatın 10 dakika kadar dinlendirip istediğiniz şekli verin.
Afiyet Şifa olsuncahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments