AY TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Mart 2020 Pazar

AY TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

AYY NE KADAR GÜZEL OLMUŞ DEDİRTEN AY TATLISI
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Hamuru İçin;
125 gr.oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Yarım çay bardağı Antep fıstığı tozu
Aldığı kadar un (2,5 su bardağı kullanıldı)





Üzeri İçin;
Antep Fıstığı
Ceviz
Renkli şekerlemeler
HAZIRLANIŞI
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak . Şerbet hazırlanır . Şeker ve su kaynayana kadar pişirilir . 2-3 damla limon eklenir . 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Hamur için;
Un hariç malzemenin tümü listeye eklediğim sırada tek tek eklenir . En son azar azar un eklenir . Yumuşak kıvamlı hamur olana kadar un takviyesi yapılır. Hamur tezgahın üzerinde 1 cm kalınlığında açılır. Ay şeklindeki kalıp ile şekillendirilir. Yağlı tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir . (25 dakika pişirdim)
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet üzerine dökülür . Şerbetini çekip soğuduktan sonra süslenerek servis edilir . Afiyet olsun
NOT: Verilen ölçü ve kalıbın büyüklüğüne göre 54 adet tatlı elde edildi. Deneyecek olanlara kolay gelsin☺️rabiasultansuna'ya tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments