BOL SEBZELİ TUZLU KEK
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Sponsorlu Bağlantılar
2 su bardağı un (Bardaklar tepeleme olacak)
1 kase beyaz peynir
Maydanoz, dereotu
4 dal taze soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
Karabiber, pulbiber
Gerekirse tuz
Kek hamurundan daha katı bir kıvamı olmalı. Çünkü pişerken sebzeler biraz suyunu bırakıyor ve hamurun kıvamını açıyor.
Ben kağıt Muffin kalıpları kullandım. Siz düz tepside veya büyük kek kalıbında da yapabilirsiniz.
180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Eğer kek kalıbında pişirecekseniz ilk 20 dakikadan sonra fırın ısısını 160 dereceye düşürün ki içi hamur kalmasın.cahide_sultan'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments