Sponsorlu Bağlantılar
Leopar Pogaca
Malzemeler;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un yumuşak olacak
Üzerinin sosu için
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
Yarım bardak pirinç unu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
Peynir
Hamuru yogurup yarım saat mayalanmaya bırakalım.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle tezgahta açalım icerisine harcını koyup kapatalım .
Tepsiye dizelim tepzide onbeş dakika tepsi mayasina bırakalım üst sosunu hazırlamak için bir kasenin içerisine bütün malzemeleri alarak karıştıralım en son yuvarladığımız poğaçaların üzerine kaşıkla sostan dökelim leopar pogacamiz hazır
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.gulcihankoyun__'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments