PORSİYONLUK ETİMEK TATLISI
.Önce şerbetten başlıyoruz👇🏻
.3 su bardağı şeker .3.5 su bardağı sıcak su (Şeker ocakta eriyene kadar karıştırıp üzerine suyu ilave edip şekerin suda çözülmesini sağlayın.suyu dökerken dikkatli olun yavaş yavaş dökün.Dikdörtgen borcama 2 paket etimekleri yerleştirip şerpeti üzerine gezdirerek dökün.
Muhallebisi için:
.1 lt süt
.3 çorba kaşığı un .2 çorba kaşığı nişasta .1 su bardağı şeker
Sponsorlu Bağlantılar
Bütün malzemeleri karıştırıp ocakta kovan alıncaya kadar pişirin koyulaşınca ocaktan alıp etimeklerine üzerine eşit şekilde dökün ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
Üzeri için 1.5 soğuk süt ile 2 poşet sade kremşanti hazırlanıp soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde heryerini sürün en son olarakta üzerine hindistan cevizi serpip sunuma hazırlayabilirsiniz..serifenin_mutfagii'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments