Tokat katmeri
1 kg un
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5 gr kuru maya
Ara katlara sürmek için
1 çay bardağı zeytinyağ
Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz üzerine tuz ve kuru maya serpiyoruz unun ortasına su döküyoruz unun ortasından başlayarak yoğurmaya başlıyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz
dinlen hamuru 4 eşit bezeye ayırıyoruz her bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açıyoruz açtığımız 4 yufkayı üst üste getirip her yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı ve zeytinyağ karışımı sürüyoruz
yapım aşamalarını paylaştım resmi sola doğru kaydırarak görebilirsiniz ben katmerleri sacda pişirdim siz eğer isterseniz teflon tavada pişirebilirsiniz
bezeleri daha küçük tutarak katmerleri pişirirken üzerlerine yağ sürüyoruz afiyetle olsun sevdeyemek'e tesekkurler.
1 kg un
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5 gr kuru maya
Ara katlara sürmek için
Sponsorlu Bağlantılar
200 gr tereyağ1 çay bardağı zeytinyağ
Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz üzerine tuz ve kuru maya serpiyoruz unun ortasına su döküyoruz unun ortasından başlayarak yoğurmaya başlıyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz
dinlen hamuru 4 eşit bezeye ayırıyoruz her bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açıyoruz açtığımız 4 yufkayı üst üste getirip her yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı ve zeytinyağ karışımı sürüyoruz
yapım aşamalarını paylaştım resmi sola doğru kaydırarak görebilirsiniz ben katmerleri sacda pişirdim siz eğer isterseniz teflon tavada pişirebilirsiniz
bezeleri daha küçük tutarak katmerleri pişirirken üzerlerine yağ sürüyoruz afiyetle olsun sevdeyemek'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments