VİŞNELİ GELİN PASTASI
Malzemeler;
Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-yarım çay bardağı vişne suyu
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Renginin daha kırmızı olmasını isterseniz çay kaşığı ucuyla gıda boyası ekleyin.
Islatmak için;
-1,5 su bardağı süt
-Yarım su bardağı vişne suyu
Kreması için;
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-1 paket toz krem şanti
Süslemek için;
-Hindistan cevizi vs
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Ne kadar çok çırparsak o kadar iyi olur.Diger malzemeleri sırasıyla ekleyerek çok büyük olmayan kare borcama altını yaglayıp dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.Kürdan yardımıyla kontrol edelim.Fırından çıkan kekimizi kürdan yardımıyla delikler açıp üzerine süt ve vişne suyunu eşit bi şekilde her tarafına yayın.Sogumaya bırakalım.Bu arada kremayı hazırlayalım.Vanilya ve toz krem şanti hariç bütün malzemeyi tencereye alıp pişirelim.Altını kapattıktan sonra vanılyayı ekleyip karıştıralım.15 dk kadar dinlendirdikten sonra içine toz şantiyi döküp blandrla iyice çırpalım.Kremamızı kekimizin üzerine yayalım.En üste hindistan cevizi serpip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.yemek_kelebegi'ne tesekkurler.
Malzemeler;
Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-yarım çay bardağı vişne suyu
Sponsorlu Bağlantılar
-2 su bardağı un-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Renginin daha kırmızı olmasını isterseniz çay kaşığı ucuyla gıda boyası ekleyin.
Islatmak için;
-1,5 su bardağı süt
-Yarım su bardağı vişne suyu
Kreması için;
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-1 paket toz krem şanti
Süslemek için;
-Hindistan cevizi vs
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Ne kadar çok çırparsak o kadar iyi olur.Diger malzemeleri sırasıyla ekleyerek çok büyük olmayan kare borcama altını yaglayıp dökelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.Kürdan yardımıyla kontrol edelim.Fırından çıkan kekimizi kürdan yardımıyla delikler açıp üzerine süt ve vişne suyunu eşit bi şekilde her tarafına yayın.Sogumaya bırakalım.Bu arada kremayı hazırlayalım.Vanilya ve toz krem şanti hariç bütün malzemeyi tencereye alıp pişirelim.Altını kapattıktan sonra vanılyayı ekleyip karıştıralım.15 dk kadar dinlendirdikten sonra içine toz şantiyi döküp blandrla iyice çırpalım.Kremamızı kekimizin üzerine yayalım.En üste hindistan cevizi serpip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.yemek_kelebegi'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments