YAPIM AŞAMALI TARAK TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

15 Mart 2020 Pazar

YAPIM AŞAMALI TARAK TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
YAPIM AŞAMALI TARAK TATLISI
Malzemeler;
Şerbeti için;
-4 su bardağı su
-4 su bardağı şeker
-6,7 damla limon suyu
Sponsorlu Bağlantılar






Hamuru için;
-150 gr oda sıcaklığında margarin(arzuya göre tereyağ)
-2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 yemek kaşığı irmik
-2 yemek kaşığı yoğurt
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Aldığı kadar un(ortalama 2,5-3 su bardağı kontrollü)




Arası için;
-Kırılmış ceviz
Hazırlanışı;
İlk olarak şerbeti hazırlayalım.Şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım.Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatalım.Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.


Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım.Malzemeleri karıştırıp unu ilave edelim.Unu her zaman kontrollü bi şekilde ilave ediyoruz.Ele yapışmayacak yumuşak bi hamur elde edelim.

Görseldeki gibi hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tarağımızın(kullanılmamış) üzerine bastıralım.Kırılmış cevizi ortasına yerleştirip kenarlarından kapatalım.

Tepsiye yerleştirip yumurta sarısı sürelim.Ben ortasına badem yerleştirdim.İsterseniz fındık veya fıstıkta koyabilirsiniz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

İlk sıcağı çıkınca şerbetimizi dökelim.Şerbetini çektikten sonra fıstık veya hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.yemek_kelebegi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments