Dereotlu Poğaça
Malzemeler
250 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta (2 sinin sarısı üzeri için ayrılır)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşık tuz
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (6 su bardağı kadar)
1 Demet dereotu
Yapılışı;
Dereotu hariç önce sıvıları İlave edin ve unu da azar azar ilave edip bütün malzeme ile ele yapışmayan hamur elde ediniz. Hamura doğradığınız dereotunu da ilave edip hamurla bütünleştiğiniz.
Ve yumurta büyüklüğünde küçük bezeler yapıp tepsiye diziniz ve üzerine yumurta sarısınıda sürüp 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Sonrasında kıyır kıyır poğaçalarımız yemeye hazır.Deneyenlere afiyet olsun.hayatimmutfak'a tesekkurler.
250 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta (2 sinin sarısı üzeri için ayrılır)
Sponsorlu Bağlantılar
2 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşık tuz
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un (6 su bardağı kadar)
1 Demet dereotu
Yapılışı;
Dereotu hariç önce sıvıları İlave edin ve unu da azar azar ilave edip bütün malzeme ile ele yapışmayan hamur elde ediniz. Hamura doğradığınız dereotunu da ilave edip hamurla bütünleştiğiniz.
Ve yumurta büyüklüğünde küçük bezeler yapıp tepsiye diziniz ve üzerine yumurta sarısınıda sürüp 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Sonrasında kıyır kıyır poğaçalarımız yemeye hazır.Deneyenlere afiyet olsun.hayatimmutfak'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments