Domates salçası sayesinde korona kaptığını keşfetti
Yeni Zelandalı bir kişinin, yurtdışı seyahati sırasında yediği domates salçasının tadını ‘m-etalik’ olarak a-lgılaması sayesinde yeni t-ip ko-ronav-irüs ka-ptığını t-espit ettiği belirtildi. Tat duy-usunun değiştiğini fark etmesi sonucu h-astalığı k-aptığından şü-phelenerek h-astaneye başvuran gencin t-esti p-ozitif çıktı.
Do-mates sa-lçası sayesinde ko-ronavirüs ka-ptığını ke-şfetti
Daily Mail’in aktardığına göre, 23 yaşındaki Joshua Dent, ilk belirtileri Avrupa seyahatinden döndükten sonra arabayla havalimanından eve giderken hi-ssetti. Yolda burun ak–ıntısı ve boğaz a-ğrısı başladı. Yolda geçirdiği birkaç saat içinde ra-hatsızlığı iyice ilerledi ve belirtilere ha-lsizlik eklendi.
Eve ulaştığında yeni bir belirti daha ke-şfeden Dent, tat du-yusunun değiştiği söyledi. Domates salçası yi-yen ge-nç, “ko-rkunç metalik tat” h-issettiğini anlattı.
Dent, “Başka bir ma-rkanın salçasını da denedim ama değişen bir şey olmadı. Aynı tat, h-astalığım boyunca devam etti” dedi.
Bu ş-ikayetle hastaneye başvuran Dent’in Ko-v-id-19 kaptığı ortaya çıktı.
G–enç a-dam, do-mates dahil diğer tüm ürünlerinin tadında bir değişiklik h-issetmemesinin kafa k-arıştırıcı olduğunu da sözlerine ekledi.
İyileşen ama evinde i-zolasyonda kalmaya devam eden Dent, iyileştikten sonra yediği ilk şeyin domates soslu bir sosisli sandviç olduğunu söyledi.
Uzmanlara göre tat ve koku d-uyusundaki değişiklik ve bu duyuları tamamen kaybetmek, ko-ronavirüsün belirgin s-emptomlarından biri ve v-irüsün bulaşmasından sonra en hızlı şekilde kendini gösteren belirtiler arasında görülüyor.
Kaynak:gonuldostlar.net
Yeni Zelandalı bir kişinin, yurtdışı seyahati sırasında yediği domates salçasının tadını ‘m-etalik’ olarak a-lgılaması sayesinde yeni t-ip ko-ronav-irüs ka-ptığını t-espit ettiği belirtildi. Tat duy-usunun değiştiğini fark etmesi sonucu h-astalığı k-aptığından şü-phelenerek h-astaneye başvuran gencin t-esti p-ozitif çıktı.
Do-mates sa-lçası sayesinde ko-ronavirüs ka-ptığını ke-şfetti
Daily Mail’in aktardığına göre, 23 yaşındaki Joshua Dent, ilk belirtileri Avrupa seyahatinden döndükten sonra arabayla havalimanından eve giderken hi-ssetti. Yolda burun ak–ıntısı ve boğaz a-ğrısı başladı. Yolda geçirdiği birkaç saat içinde ra-hatsızlığı iyice ilerledi ve belirtilere ha-lsizlik eklendi.
Eve ulaştığında yeni bir belirti daha ke-şfeden Dent, tat du-yusunun değiştiği söyledi. Domates salçası yi-yen ge-nç, “ko-rkunç metalik tat” h-issettiğini anlattı.
Sponsorlu Bağlantılar
Dent, “Başka bir ma-rkanın salçasını da denedim ama değişen bir şey olmadı. Aynı tat, h-astalığım boyunca devam etti” dedi.
Bu ş-ikayetle hastaneye başvuran Dent’in Ko-v-id-19 kaptığı ortaya çıktı.
G–enç a-dam, do-mates dahil diğer tüm ürünlerinin tadında bir değişiklik h-issetmemesinin kafa k-arıştırıcı olduğunu da sözlerine ekledi.
İyileşen ama evinde i-zolasyonda kalmaya devam eden Dent, iyileştikten sonra yediği ilk şeyin domates soslu bir sosisli sandviç olduğunu söyledi.
Uzmanlara göre tat ve koku d-uyusundaki değişiklik ve bu duyuları tamamen kaybetmek, ko-ronavirüsün belirgin s-emptomlarından biri ve v-irüsün bulaşmasından sonra en hızlı şekilde kendini gösteren belirtiler arasında görülüyor.
Kaynak:gonuldostlar.net
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments