Hatay’ın Meşhur Kahvaltılık Sürk
Malzemeler
500 gr lor peyniri
500 gr beyez peynir
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı karaçörek otu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
yeterince tuz ( peynirler tuzlu ise gerek yok )
Yapılışı ;
Bütün malzemeler bir kaba konur ve iyice yoğrulur. Minik toplar yapılır ve tepsiye dizilir. İki gün boyunca gölgede tepside bekletilir. Ve ikigün sonunda kavanozlara konup üzerine zeytinyağı ilave edilir ve buzdolabında bekletilir.hayatimmutfak'a tesekkurler.
500 gr lor peyniri
500 gr beyez peynir
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kaşığı kekik1 yemek kaşığı karaçörek otu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
yeterince tuz ( peynirler tuzlu ise gerek yok )
Yapılışı ;
Bütün malzemeler bir kaba konur ve iyice yoğrulur. Minik toplar yapılır ve tepsiye dizilir. İki gün boyunca gölgede tepside bekletilir. Ve ikigün sonunda kavanozlara konup üzerine zeytinyağı ilave edilir ve buzdolabında bekletilir.hayatimmutfak'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments