ISPANAKLI TRUFF - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Nisan 2020 Cumartesi

ISPANAKLI TRUFF

Sponsorlu Bağlantılar
ISPANAKLI TRUFF
1 küçük kalıp ıspanaklı kek
(Kek için)
İki adet yumurta ,bir su bardak şeker ,yarım su bardak sıvı yağ ,bir su bardak ıspanak püresi( 4.5 dal ıspanak yaprağını Rondoya koyup üzerine yarım su bardak su ilave edip iyice vurulur, süzgeçten geçirilip kek hamuruna katılır)
Bir paket kabartma tozu,bir paket vanilya ve aldığı kadar un ,koyu akıcı bir hamur yapılır ,yağlanmış kalıba dökülür 175°’de pişirilir.
İyice soğutulur.(Bu keki 1.2 gün önceden yapsak daha iyi olur biraz bayat kek truff için daha uygundur)
Sponsorlu Bağlantılar
Kekler rondodan geçirilip ufalanır.
Üzerine 1paket sıvı krema (200ml)dökülür .
Yarım su bardak ince çekilmiş fındık eklenir.
İyice karıştırılıp yoğrulur(eğer hafif kuru olursa 2-3 kaşık süt eklenebilir .
Karışımdan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp yuvarlanır.






Tabağa dizip dolapta bir saat kadar bekletilir (iyice soğuyup biraz sertleşmeleri gerekir )
Çikolatası için..
200ml sıvı krema tencereye boşaltılır .
Ocağa konur.
Kaynamaya yakın kapatılır.
200 grm yarısı sütlü yarısı bitter çikolata kırılıp içine atılır.
İyice karıştırarak eritilip pürüzsüz bir şekilde çikolatası eritilir ..
Yaptığımız topları çikolataya alt üst bulayıp servis tabağına dizilir ..
Dolaba koyup iyice soğuduktan sonra truflarımız hazırdır ....hacerinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments