PİDE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Nisan 2020 Çarşamba

PİDE

Sponsorlu Bağlantılar
Pide
1 kilo un
1.5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
👉🏻Ön mayalama için)
1 su bardağı Ilık su
1 yk. Şeker
2 yk. Un
1 paket kuru maya veya 10 gr. yaş mayada kullanabilirsiniz. .
Hazırlanışı;
Önce ön mayalama işlemimizi hazır edelim;





Ilık suyumuzun içine şeker maya ve unumuzu alarak güzelce karıştıralım. Bu şekilde 5-6 dakika beklemesi yeterli olacaktır. .
Hamurumuzu yoğurmak için unumuzu yoğurma kabına alalım tuzunu ilave ederek karıştıralım süt ve suyumuzu kontrollü şekilde dökelim ardından hazır ettiğimiz maya karışımınıda ilave ederek ele hafif yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim. Son aşamada yarım çay bardağı sıvıyağımızıda ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. 



Hamurumuzun üstünü kapatarak yarım saat kadar mayalanmasını bekleyelim. hamurumuz iki katı olduktan sonra tezgaha alarak tekrar toparlayalım ve mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. İlk aldığımız bezeden başlayarak oklava ile uzunlamasınana açalım. İç harcımızı ilave ederek yanlardan kapatalım ve tepsimize alarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim 😍 



İç harç tamamen sizin isteğinize bağlıdır. Tavsiyem fırına vermeden önce üzerine tereyağ parçaları ilave etmenizdir.eminebutikpasta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments