SUSAMLI ŞEKERPARE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Nisan 2020 Çarşamba

SUSAMLI ŞEKERPARE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
SUSAMLI ŞEKERPARE
Malzemeler
125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2, 5 su bardağı un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Üzeri İçin;
1 su bardağı susam






HAZIRLANIŞI
Susamlı şekerpare İçin önce şerbetini hazırlayalım bunun için tencereye su ve şeker koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edip sadece 1 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Şerbeti fazla kaynamayacak şerbetin soğuması için bir kenara alalım.
Derin bir kabımıza oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını veya margarini koyalım.
Yumurta, pudra şekeri ilave edip elimizle iyice eritelim. Daha sonra irmik, vanilya, kabartma tozu ve ununu azar azar döküp karıştıralım. Oldukça ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlayıp susama bulayıp tepsiye dizelim. (Ben 28 adet hamur elde ettim)
Şekerpare hamurlarınızı çok büyük yapmanıza gerek yok hem pişince hemde şerbetini çekince kabarıp büyüyor.
180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkınca sıcak tatlıya, soğuk şerbeti dökelim.
Şerbetini çekince üzerini istediğiniz şeyle hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Not:Tatlımız bir gün sonra daha lezzetli oluyor.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun suzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments