Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker (isterseniz 1,5 su bardağı yapabilirsiniz ama 1 su bardağı şeker yeterli geliyor)
200 gr tereyağ yada margarin
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket vanilya1 pirinç tanesi kadar damla Sakızı (isteğe bağlı)
Yapılışı
Tereyağını bir tencere de eritelim. Üzerine unu ilave edelim. Karıştırma işlemini bırakmadan hafif kavurana kadar pişirelim ki un kokusu olmasın. ( fakat çokta kavurmayın) üzerine 1 litre sütü ilave edelim ve kaynatalım. Kıvam alınca şekeri ilave edip karıştıralım. Sürekli karıştırıyoruz pişme işlemi bitene kadar. Piştikten sonra Ocağı kapatıp vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz. Ve streç filmi serdiğimiz borcama yada dikdörtgen seramik bir kapa tavuk göğsümüzü döküyoruz. Ve buzdolabında en az 3 saat bekletiyoruz. Üzerine Antep fıstığı ile süslüyoruz. Sonra soğuk soğuk dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun. Deneyenler fotoğraf göndermeyi unutmayınız😋tatli.sanati 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments