Sponsorlu Bağlantılar
Bahar Tatlısı
MALZEMELER
2,5 su bardağı portakal suyu
1 paket vanilyalı puding
2 yemek kaşığı toz şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı tere yağı
80 gr bitter çikolata
:
Hazırlanışı
Uygun bir tencereye muhallebi için gerekli bütün malzemeleri tencereye alarak ocakta pişirin göz göz olup katılaştıktan sonra muhallebinin yarısını suyla Islatmış olduğunuz kalıba dökün diğer yarısına çikolata koyarak iyice karıştırın. (Ben Muhallebiyi Ve portakallı pudingi aynı zamanda ocağa alarak pişirdim)Sade muhallebin üzerine portakallı muhallebi en üste çikolatalı muhallebi ye dökerek iyice yayın ve odasına geldikten sonra dolapta iki 3 saat dinlendirin ( ben 1 gece beklettim ) Üzerindeki süslemesi için bir su bardağı portakal suyu biraz puding tencereye alarak katılaş ana kadar pişirdim daha sonra bir sıkma torbasına alarak tatlımı süsleme de kullandım.
Kalıbı ters çevirerek. Portakallı pudingl çok ve antep fıstığıyla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.azimearas'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments